Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Unge kusiner savnet i Marnardal

To jenter på 11 og 14 år er meldt savnet etter at de ikke møtte på skolen i dag. En av de siste observasjonene gjorde rektor som hilste på dem klokka 08.15 ikke langt fra skolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De hadde skolesekker og så ut som om de var på vei til skolen. Jentene kom gående på en sidevei om lag 40 meter fra meg, forteller rektor Karen Martinussen ved Marnardal ungdomsskole.

Hun syklet til skolen og hilste på sedvanlig vis da hun så de to jentene og ei venninne komme gående. De kom gående med paraplyer i regnet.

- Ingenting virket mistenkelig på det tidspunktet - bortsett fra tidspunktet, sier Martinussen.

Jentene som er kusiner, begynner på skolen først klokka 09 - altså var de for tidlig ute. Det gjorde at rektor seinere på dagen sjekket om jentene var i klasserommet.

- De var ikke på skolen, og jeg valgte derfor å ringe mora til 11-åringen, sier Martinussen.

Klokka 16.15 tok mora til 14-åringen kontakt med politiet og meldte dattera savnet. Begge jentene bodde på Øyslebø, i gangavstand fra skolen som er kombinert barne- og ungdomsskole. Politiet har avhørt rektor og flere andre personer.

- Opplysninger vi har fått tyder på at jentene planlagte å rømme hjemmefra. Derfor har vi foreløpig ikke satt i gang noen leteaksjon, sier lensmann Tor Damkås.

- Foreløpig kan vi ikke si om det ligger noe kriminelt bak, sier vaktsjef Toralf Jørgensen ved Mandal politistasjon.

Rektor håper også at ingenting har tilstøtt jentene.

- Dersom de er borte særlig mye lenger, blir det mer og mer bekymringsverdig. Foreløpig håper jeg at de bare har skulket, sier Martinussen.

Hun tror jentene var tidlig ute for å rekke 09-bussen til Mandal, men opplyser at siste buss tilbake gikk for lenge siden.

Det foregår en pressekonferanse i Marnadal nå.

Dagbladet.no følger saken.