Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Unge kusiner savnet i Marnardal

To jenter på 11 og 14 år er meldt savnet etter at de ikke møtte på skolen i dag. Kusinene ble sist sett haikende i retning Mandal, og politiet jakter i kveld på rømlingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt sju politimenn deltar i kveld i leteaksjonen etter de to jentene, som sist ble sett klokka 08.30. Da sto de ved riksveien og haiket i retning Mandal.

- Jentene har tidligere vist rømningstendenser, sier politiinspektør Bjørgulv Rygnestad ved Mandal politidistrikt til Dagbladet.no.

Sett av rektor

Før to uavhengige vitner så jentene haikende ved riksveien, ble de sett av rektoren ved skolen de går på. Rektor Karen Martinussen ved Marnardal ungdomsskole syklet til skolen da hun så jentene komme gående med en venninne. De bar paraplyer i regnet.

- De hadde sekker og så ut som om de var på vei til skolen. Jentene kom gående på en sidevei om lag 40 meter fra meg, forteller Martinussen.

Hun hilste på vanlig vis, og tenkte ikke noe mer over møtet.

- Ingenting virket mistenkelig på det tidspunktet - bortsett fra tidspunktet, sier Martinussen.

Møtte ikke opp på skolen

Jentene - som er kusiner - begynner på skolen først klokka 09, altså var de for tidlig ute. Det gjorde at rektor seinere på dagen sjekket om jentene var i klasserommet.

- De var ikke på skolen, og jeg valgte derfor å ringe mora til 11-åringen, sier Martinussen.

Klokka 16.15 tok mora til 14-åringen kontakt med politiet og meldte dattera savnet. Begge jentene bodde på Øyslebø, i gangavstand fra skolen som er kombinert barne- og ungdomsskole. Politiet har avhørt rektor og flere andre personer.

- Opplysninger vi har fått tyder på at jentene planlagte å rømme hjemmefra. Derfor har vi foreløpig ikke satt i gang noen leteaksjon, sier lensmann Tor Damkås.

- Foreløpig kan vi ikke si om det ligger noe kriminelt bak, sier vaktsjef Toralf Jørgensen ved Mandal politistasjon.

Rektor håper også at ingenting har tilstøtt jentene.

- Dersom de er borte særlig mye lenger, blir det mer og mer bekymringsfullt. Foreløpig håper jeg at de bare har skulket, sier Martinussen.

Hun opplyser at siste buss hjem fra Mandal gikk for lenge siden.

Kristiansand-politiet varslet

Politiet har gjennomgått to Color Line-avganger fra Kristiansand uten å finne jentene. De har også sjekket NSBs avganger uten hell. Alle politienheter på Sørlandet er varslet.

Da nyheten om de savnede jentene ble kjent, ble det lokale politiet kontaktet av kriminalsjef Arne Pedersen som har ansvaret for Baneheia-etterforskningen. Han ble fortalt at det med all sannsynlighet ikke er en ny Baneheia-sak politiet her står overfor.

Politiet forteller at jentene har noe penger, og ber folk melde fra hvis de har sett dem.

Dette er politiets signalement på jentene:

  • 11-ÅRINGEN: 1,62 meter høy og kraftig bygd. Kastanjebrunt hår og brune øyne. Hun prater gebrokent norsk etter flere år i utlandet. Hun har hvit bukse, dongerijakke og sandfargete Nike-sko. Hun har en stoff-skoleveske.
  • 14-ÅRINGEN: 1,50 meter høy og slank. Mørk blondt, skulderlangt hår og blå øyne. Blå skulderveske av amerikansk type. Iført joggebukser med hvit stripe.