Unge logger seg ut

LONDON: 30 millioner unge har logget seg ut. De vil ikke ha cyberbok, cyberkonsert, cyberkjæreste og cybersex - de vil ha ekte vare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ny og omfattende undersøkelse i USA, gjort av organisasjonen «Virtual Society?», viser et nettfrafall på 28 millioner mennesker, vesentlig unge. I Storbritannia ligger tallet på rundt to millioner, skriver avisa The Guardian.

For dyrt

Hovedgrunnen til at de unge logger seg ut er at de synes prisen på maskiner, utstyr og merkostnader er for høy.

De synes også at nettet er «for tregt».

I stedet vil de lese ei bok med permer, avis med trykksverte, stå trangt på konsert og ha sex med det annet kjønn. Ikke via en cyberkondom.

Mer liv


- Ungdommene har brukt nettet, men de har registrert at det er mer liv i den virkelige verden enn ute på nettet, sier professor Steve Woolgar, en av dem som har vært med på å utføre nettundersøkelsen.

Men rapporten er ikke bare dyster for internettgenerasjonen.

- Nettboomen er ingen døgnflue, til det har den allerede medført stor samfunnsmessig forandring. Men, som alle andre teknologiske revolusjoner har Internett tiltrukket seg messende evangelister som sa at alt skulle bli virtua l og on line , både bøker, filmer og musikk. Vi var inne i et hysteri, sier Jon Katz, amerikansk forfatter og mediekritiker, til The Guardian.

E-postmas

Rapporten viser også at bruken av e-post gir merarbeid.

- E-post gjør ikke at vi kommuniserer enklere, men at vi får en overflod av beskjeder der det oppstår flere møter for å snakke ut, skriver doktorene Steven Brown og Geoff Lightfoot i sin delrapport.

Men: Nettet er kommet for å bli. Det som nå skjer, er en sunn utlufting, mener Jon Katz.