Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Unge menn forlot retten

Retten trakk seg i morges tilbake til juryrommet for å drøfte situasjonen som oppsto etter Dagbladets avsløring av nynazister i rettslokalet. En gruppe unge menn forlot like etter rettssal 227, og rettssaken mot de Holmlia-tiltalte fortsetter for åpne dører. Veronica Andreassen er redd nynazister blant tilskuerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nynazister overvåker rettssaken

Problemene løste seg uten at retten måtte lukkes:

En håndfull personer forsvant fra rettssalen før rettsforhandlingene ble gjenopptatt. Dagbladet.no så tre unge menn forlate sal 227 i Oslo tinghus. De hadde ikke utpreget skinhead-utseende.

Veronicas forsvarer Tor Kjærvik valgte derfor å ikke be om lukkede dører i dag. Han varslet likevel at kravet kan bli reist hvis personene dukker opp igjen.

Dommeren spurte deretter Veronica om hun nå var villig til å avgi forklaring, og tiltalte svarte ja. Hun blir nå utspurt av statsadvokat Berit Sagfossen.

Veronica Andreassen har gjenkjent flere personer med tilknytning til det nynazistiske miljløet blant tilhørerne i retten.

Hun har gitt uttrykk for at hun har mottatt trusler fra dette miljøet, og at personenes tilstedeværelse gjør at hun ikke tør forklare seg fullt ut.

Veronica mer enn antydet at de samme personene var til stede da retten ble satt i morges, men hun ville ikke på dommerens anmodning peke dem ut.

Etter en disputt mellom statdsadvokat Berit Sagfossen, dommer Kåre Røkkum og forsvarerne, har retten nå trukket seg tilbake til juryrommet for å bestemme hva som skal skje videre.

Joe Erling Jahrs forsvarer, Tor Erling Staff, ga uttrykk for sterk motstand mot en eventuell lukking av retten.

- Jeg tviler sterkt på om det er grunlag og anledning for dette, spesielt ut fra et likhetsprinsipp, sa Staff.

BEKYMRET:Veronica Andreassen mener hun har sett nynazister i retten.Foto:SCANPIX
Hele Norges coronakart