Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk annengrads forbrenning:

- Unge mennesker skal vite at det er farlig

19-åring kraftig forbrendt etter at håndsprit eksploderte i ansiktet hennes.

En vanlig fredagskveld endte katastrofalt for Birgitte Bendstens 19 år gamle datter da en håndsprit eksploderte i ansiktet hennes.

Som et smitteverntiltak stod det en flaske med håndsprit på bordet. Ikke langt fra flasken stod et stearinlys, og eksplosjonen var et faktum i det flasken ble åpnet.

Birgitte forteller til danske Se og Hør , som først omtalte saken, at det føles helt surrealistisk: - Det er helt normalt å sette håndsprit på bord med stearinlys. Det er så vanskelig å forestille seg at det i det hele tatt kan skje.

Birgittes datter ønsker ikke at navnet hennes skal brukes i saken.

ELEKTROSJOKK: En kvinne fikk alvorlige brannskader etter å ha blitt truffet av en høyspentledning. Video: KameraOne. Reporter: Jostein Sletten Vis mer

Reagerte lynraskt

Det var på et restaurantbesøk i den danske byen Kolding den tragiske ulykken fant sted forrige fredag. Eksplosjonen satte fyr på håret til 19-åringen, og spredte seg til ansiktet og armen.

Heldigvis reagerte en bartender lynraskt og helte vann over 19-åringen.

Birgittes datter er innlagt på Odense Universitetssykehus etter ulykken med annengrads forbrenning. Ansiktet er fullstendig dekket av bandasjer og hun kan kun spise mat gjennom et sugerør.

Advarer

ADVARER: Moren til 19-åringen, Birgitte Bendtsen advarer om kombinasjonen håndsprit og levende lys etter ulykken. Foto: privat
ADVARER: Moren til 19-åringen, Birgitte Bendtsen advarer om kombinasjonen håndsprit og levende lys etter ulykken. Foto: privat Vis mer

Birgitte, moren til 19-åringen, advarer mot å bruke håndsprit i nærheten av levende lys i en Facebook-post:

«Man skal huske å bruke håndsprit, og det har folk gradvis lært. Men håndsprit i nærheten av stearinlys er en dårlig cocktail».

Se hele posten her:

Etter omstendighetene har 19-åringen det bra nå, men kommer til å sitte igjen med arr etter ulykken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!