Unge muslimer vil slå ring om synagogen i Oslo: - Vi ønsker å drepe fordommene

Arrangerer markering mot jødehat på lørdag.

VIL SLÅ RING RUNDT SYNAGOGEN:  Hassan Raja, Zeeshan Abdullah, Hajrah Arshad og Ali Chishti har sammen med flere andre unge muslimer tatt initiativ til en samling utenfor synagogen i Oslo på lørdag. Foto: Oda Leraan Skjetne / Dagbladet
VIL SLÅ RING RUNDT SYNAGOGEN: Hassan Raja, Zeeshan Abdullah, Hajrah Arshad og Ali Chishti har sammen med flere andre unge muslimer tatt initiativ til en samling utenfor synagogen i Oslo på lørdag. Foto: Oda Leraan Skjetne / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På lørdag vil unge muslimer slå ring om synagogen i Oslo, i et arrangement de har kalt «fredens ring».

- Vi ønsker å drepe fordommene som folk har mot jøder og muslimer. Vi vil vise hva vår religion sier, sier initiativtaker Hajrah Arshad til Dagbladet.

Markering mot jødehat Terroristen Amedy Coulibaly, som angrep koscher-butikken i Paris, støttet den islamistiske terrorgruppa IS. Den antatte terroristen i København skal også ha hatt radikalislamistiske holdninger og vært negativt innstilt til jøder.

- Det er veldig viktig at det ikke er en viss gruppe muslimer som får snakke på vegne av alle, så de får definisjonsmakten. Det er viktig å vise at vi tar avstand fra det hatet jøder møter til daglig, sier Arshad til Dagbladet.

De nylige terrorangrepene i Paris og København har satt de jødiske miljøene i Vest-Europa i høy beredskap. Det er nå vakter utenfor alle jødiske skoler i Paris. Etter angrepene i Danmark, så stenger byrådet nå gata utenfor synagogen i Oslo for trafikk.

Bare mens Dagbladet intervjuer ungdommene utenfor synagogen, så kjører to politibiler forbi og ber om å få se pressekort. Synagogen ligger midt inne i et kvartal, så det vil ikke være fysisk mulig å slå ring rundt, men de muslimske ungdommene ønsker å få til en symbolsk løsning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.