Unge på rett spor

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ungdom med minoritetsbakgrunn lykkes i nesten like stor grad som helnorsk ungdom med å utdanne seg og skaffe seg arbeid. Konklusjonen i rapporten fra Statistisk sentralbyrå (SSB) er klar: Etterkommere av innvandrere mellom 16 og 34 år ligger tett opp til majoritetsungdommene når det gjelder andelen som er under høyere utdanning eller i jobb. Unge kvinner med asiatisk og afrikansk familiebakgrunn trekker gjennomsnittet ned, fordi mange får barn tidlig.

De to viktigste arenaer for integrering er nettopp utdanning og arbeid. Prosjektleder i Civita, førsteamanuensis Torkel Brekke har rett når han i Dagsavisen sier at religion og kultur tilegnes altfor mye plass i den norske integreringsdebatten. Det skapes dermed feilaktige inntrykk av at kulturforskjellene er uoverkommelige og at muslimer verken kan eller vil integreres i det norske samfunn. De ferske tallene er positivt integreringsnytt. Utestenging fra arbeidsmarkedet er fortsatt et integreringsproblem. Først når arbeidslivet er fargeblindt vil enda flere lykkes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer