Unge psykisk syke står i kø

Behandlingstrengende barn og ungdom i Oslo står i kø for å få plass ved Statens senter for barne- og ungdomspsykiatri. Likevel selger kommunen ut 24 behandlingsplasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå frykter fagmiljøet at det paradoksale kan skje at rom blir stående tomme mens unge i psykisk krise lider.

Fagsjef Ingrid Spurkland ved Statens senter medgir at hun finner situasjonen underlig. - Etter en høst der politikerne har vært opptatt av utagerende unge i hovedstaden, må jeg si vi ble forbauset da vi oppdaget at Oslo-budsjettet legger opp til å kvitte seg med nær halvparten av våre behandlingsplasser, sier avdelingsoverlege Ingrid Spurkland.

Børse ut?

Fra 1. januar 1999 overlater staten institusjonen til Oslo kommune. Stortinget vedtok overføringen etter å ha blitt overbevist om at fylkeskommunene nå selv har kapasitet til å behandle sine unge med psykiske lidelser.

- Forutsetningen var at våre nye eiere i en overgangsperiode kunne låne ut seks plasser til andre regioner. Plutselig får vi beskjed om at Oslo kommune skal børse ut 24 plasser. Forstå det den som kan, sier miljøterapeut Zion Sharabi, leder for personalforeningen. - Oslo kommune har hele tida sagt til Helsedepartementet at de trenger oss. Nå ser det ut til at Oslo ikke har råd og i stedet prøver å redde budsjettet sitt ved å forsøke å tjene penger på unge gjestepasienter fra andre fylker, påpeker Sharabi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer