- Unge søker utfordringer

TROMSØ (Dagbladet): - Jeg tror ikke ungdom mangler ståpåvilje. Mitt inntrykk er at folk på min alder oppsøker utfordringer, sier Inger Baardvik (17). Hun reagerer på uttalelsene til Gunnar Breivik, og kaller det for «bedre før»-tankegang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er onsdag, og ifølge åpningstidene stengt på Ungdomshuset TVIBIT i Tromsø. Døra står likevel åpen, og innenfor kryr det av unge mennesker. Tre gutter i 18-årsalderen redigerer sitt siste filmprosjekt. Symaskinene til jentene i «skeivsømmen» går for fullt.

Fra kjelleren høres lyder fra band som øver til kveldens konsert. Innerst i huset er det hektisk stemning: Byens ungdomsråd skal ha pressekonferanse om én time.

Andre utfordringer

- Noen unger blir sydd puter under armene på, men slik har det vel vært bestandig.

Selv om vi materielt sett har det bedre nå enn før, har vi andre utfordringer, sier Baardvik og legger til at hun synes mange unge gjør en innsats for at verden skal være et bedre sted å være.

Solveig Rundberg (17) er enig med Breivik i at det stilles for lite krav til ungdom. - Mange jeg kjenner får masse lommepenger hjemmefra uten å måtte bidra på noen måte. Hvordan vil det gå når de må tjene sine egne penger? Hun er bekymret for at det skal utvikle seg et A- og B-lag blant unge.

- De som er aktive er veldig aktive, og de som er passive faller lett helt utenfor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer