Unge tror på økonomien - eldre tviler

Ungdommen har begynt å få igjen troen mens de eldre fortsatt tviler.

IKKE SÅ ILLE: Utviklingen på børsen har vært svært positiv i det siste, med en stigning på 40 prosent siden begynnelsen av mars. Den kraftige rentenedgangen har virket direkte på låntakernes økonomi. Siden i høst har Norges Bank satt ned styringsrenta med til sammen 4,25 prosentpoeng, og den er nå på rekordlave 1,5 prosent. Foto: SCANPIX
IKKE SÅ ILLE: Utviklingen på børsen har vært svært positiv i det siste, med en stigning på 40 prosent siden begynnelsen av mars. Den kraftige rentenedgangen har virket direkte på låntakernes økonomi. Siden i høst har Norges Bank satt ned styringsrenta med til sammen 4,25 prosentpoeng, og den er nå på rekordlave 1,5 prosent. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Ungdommen har begynt å få igjen troen på økonomien, mens de eldre og de med dårligst råd fortsatt tviler. Renta virker positivt, mens arbeidsmarkedet bekymrer.

Det viser Forventningsbarometeret, som måler husholdningenes forventninger til egen og landets økonomi. Målingen utføres av Sparebankforeningen og TNS Gallup.

Utviklingen på børsen har vært svært positiv i det siste, med en stigning på 40 prosent siden begynnelsen av mars. Den kraftige rentenedgangen har virket direkte på låntakernes økonomi. Siden i høst har Norges Bank satt ned styringsrenta med til sammen 4,25 prosentpoeng, og den er nå på rekordlave 1,5 prosent.

- Isolert sett burde derfor den lave renta bidratt til høy optimisme. Når så ikke er tilfelle, er det fordi det åpenbart er stor usikkerhet rundt utviklingen i arbeidsmarkedet, sier Hilde E. Johansen, utredningsleder i Sparebankforeningen.

Fortsatt råder pessimismen blant de eldre og de med inntekt under 300.000 kroner.

- Mange i disse gruppene nyter ikke godt av fallet i boliglånsrenten. Flere alderspensjonister med bankinnskudd taper snarere på rentefallet, påpeker Johansen. (NTB)