Rusreformen

Unge venstre: - Totalt mislykket

Unge Venstre setter i dag ut 260 kors foran Stortinget i et siste forsøk for å påvirke Arbeiderpartiets landsmøte til å gå inn for rusreformen.

RUSREFORM: Unge Venstre og Foreningen for Human Narkotikapolitikk har satt opp 260 hvite kors utenfor Stortinget som representerer overdosedødsfall. FOTO: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Budskapet er klart: Arbeiderpartiet må være med og ta ansvar for en rusreform som redder liv, sier Unge Venstre-leder Sondre Hansmark.

Arbeiderpartiets landsmøte starter klokka 10 med Støres tale. Debatten om rusreformen er i morgen mens avstemningen er lørdag.

Regjeringen er avhengig av Arbeiderpartiets støtte for å få flertall for reformen som vil avkriminalisere kjøp, bruk og besittelse av narkotika til eget bruk.

- Hvert eneste av disse dødsfallene er en stor tragedie. Dagens ruspolitikk driver opp overdosedødsfallene i stedet for ned, sier Hansmark.

I går kom det en meningsmåling utført av Kantar på vegne av Foreningen Tryggere Ruspolitikk og brukerorganisasjonen RIO. Den viser at to av tre Ap-velgere støtter regjeringens rusreform.

Ap-leder Jonas Gahr Støre har ennå ikke avklart hvordan han stiller seg til reformen. Han kommer heller ikke til å nevne rusreformen i åpningstalen, fikk Dagbladet opplyst tidligere denne uka.

- Jeg mener Støre har gjemt seg unna i rusdebatten og spør om han ikke ser hvor totalt mislykket norsk ruspolitikk er, sier Hansmark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer