ØNSKER ENDRINGER:  Forslaget fra ungdomspartiet innebærer også å fjerne andre lover som det mener hindrer ytringsfrihet, skriver avisa Dagen. Tord Hustveit fra Eidsvoll i Akershus er leder for Unge Venstre. Foto: NTB Scanpix.
ØNSKER ENDRINGER: Forslaget fra ungdomspartiet innebærer også å fjerne andre lover som det mener hindrer ytringsfrihet, skriver avisa Dagen. Tord Hustveit fra Eidsvoll i Akershus er leder for Unge Venstre. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Unge Venstre vil fjerne rasismeparagrafen

Ønsker at ekstreme holdninger bekjempes i det offentlige rom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unge Venstre går inn for å fjerne straffelovens paragraf 135a, den såkalte rasismeparagrafen. Begrunnelsen er at ekstreme holdninger skal bekjempes i det offentlige rom.

Forslaget fra ungdomspartiet innebærer også å fjerne andre lover som det mener hindrer ytringsfrihet, skriver avisa Dagen.

- Vi må få ytringene fram, så vi kan bekjempe dem gjennom gode motargumenter, ikke forbud, sier Unge Venstre-leder Tord Hustveit.

Han argumenterer med at paragrafen sjelden benyttes i rettssystemet og at andre paragrafer vil beskytte enkeltpersoner mot injurierende utsagn.

- Ytringer mot grupper er forkastelige, men må få lov til å være en del av den offentlige debatten, i stedet for å foregå i mørke ekkokammer på nett, sier lederen i Unge Venstre.

Forslaget behandles lørdag under partiets landsmøte i Tromsø - før et eventuelt vedtak fattes søndag.

(NTB)