Ungjente i koma etter sniffing

Trondheims-jenta fikk hjertestans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Ei tretten år gammel jente fra Trondheim fikk lørdag hjertestans etter sniffing.
Jenta holdes i kunstig koma, og det var sent mandag kveld fortsatt uvisst hvor alvorlige skader hun har fått, skriver Adresseavisen.

Trettenåringen falt livløs om at da hun og venninnene skulle sniffe gass fra en sprayboks med formfett på Møllenberg i Trondheim lørdag. Bare iherdig innsats fra lege og ambulanseteam som ankom raskt gjorde at jenta ikke døde på stedet. De klarte å få i gang hjertet, og fraktet jenta til St. Olavs Hospital.
Politiet reagerer sterkt på at barn risikerer livet i forsøk på å få en rus.

- Etter hendelsen med den unge jenta har vi i helga snakket med flere unger i området som sier at dette er forholdsvis utbredt, sier krimvaktleder Hans Vikhals ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Misbruk av lightergass eller drivgassen i formfettbokser er langt farligere enn for eksempel eksperimentering med hasj, og kan ta liv i løpet av sekunder. Så sent som 23..november i fjor ble en 15-åring fra Bekkestua i Bærum funnet død på gutterommet etter å ha sniffet formfett. Han døde som følge av kvelning etter at drivgassen tok oksygenets plass i blodet.

(NTB)