Ungjenter holdt som sexslaver i Sverige

Filmen «Lilja 4 ever» handler om ei ung, russisk jente som ble lurt til prostitusjon i Sverige. Nå skjer det samme i virkeligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 13-årige russiske jenta skal ha blitt holdt som sexslave i flere år. Fredag klarte hun å flykte fra sine kidnappere i Sverige. I går kveld jaktet svensk politi for fullt på mennene, som fortsatt skal holde en 11-åring i fangenskap.

I landet

- Vi går ut fra at de er i Sverige ennå, sier spaningssjef Per-Uno Hågenstam ved Stockholm-politiet til avisa Expressen.

Til politiet har jenta fortalt at hun ble kidnappet for to- tre år siden, og at hun og flere barn har vært neddopet og utnyttet seksuelt. Mennene som kidnappet henne skal ha reist med barna gjennom Europa i en kassebil - og tvunget dem til prostitusjon.

Flyktet

Fredag lyktes det 13-åringen å få opp bakdøra i kassebilen mens den ene kidnapperen lå og sov. Bilen sto da utenfor sentralbanestasjonen i Stockholm. Den 11 år gamle jenta, som trolig er fra Irak eller Iran, ble igjen i bilen.

En av kidnapperne beskrives som en russisktalende mann i 40- 45-årsalderen. Han skal ha hatt to yngre fargede menn som hjelpere.

Den russiske jenta er blitt tatt hånd om av en kristen frivillig organisasjon.