- Ungjenter strømmer til Oslos rusmiljø

Stadig flere mindreårige jenter oppsøker det knallharde rus- og prostitusjonsmiljøet, viser ny rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Stadig flere mindreårige jenter fra hele landet oppsøker rusmiljøet i Oslo sentrum. Det viser den rykende ferske rapporten «Barn og unges rekruttering til sentrale rusmiljøer», melder NRK.

Ifølge rapporten ble det i sommer registrert hele 34 prosent flere ungjenter i hovedstadens sentrale rusmiljø, sammenliknet med samme tid i fjor. I snitt dukket det opp to nye, mindreårige jenter hver eneste dag av fellesferien.

- Nylig fant vi ei femten år gammel jente sovende i et portrom i Skippergata. Hun fortalte oss at hun i løpet av natta hadde brukt heroin og solgt kroppen, sier leder Geir Tveit ved forebyggende avsnitt på Grønland politikammer til NRK.

Etter Plata

I juni i år gjennomførte Oslo kommune og politiet en aksjon for å få rusmisbrukerne bort fra området som kalles Plata. Ett av formålene var å hindre nyrekruttering til narkomiljøet.

Nå viser tallene at stadig flere ungjenter finner veien til miljøet - til tross for Plata-aksjonen.

- Jeg synes det er helt forferdelig. Det er derfor vi nå i Oslo har startet en aksjon hvor vi sier at hvis voksne som er i nærheten av ungdom lurer på om det er rusmisbruk med i bildet, så ikke bare lur, men undersøk, sier byråd for velferd og sosiale tjenester, Margaret Eckbo, til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.