Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ungjenter strømmer til Oslos rusmiljø

Stadig flere mindreårige jenter oppsøker det knallharde rus- og prostitusjonsmiljøet, viser ny rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stadig flere mindreårige jenter fra hele landet oppsøker rusmiljøet i Oslo sentrum. Det viser den rykende ferske rapporten «Barn og unges rekruttering til sentrale rusmiljøer», melder NRK.

Ifølge rapporten ble det i sommer registrert hele 34 prosent flere ungjenter i hovedstadens sentrale rusmiljø, sammenliknet med samme tid i fjor. I snitt dukket det opp to nye, mindreårige jenter hver eneste dag av fellesferien.

- Nylig fant vi ei femten år gammel jente sovende i et portrom i Skippergata. Hun fortalte oss at hun i løpet av natta hadde brukt heroin og solgt kroppen, sier leder Geir Tveit ved forebyggende avsnitt på Grønland politikammer til NRK.

Etter Plata

I juni i år gjennomførte Oslo kommune og politiet en aksjon for å få rusmisbrukerne bort fra området som kalles Plata. Ett av formålene var å hindre nyrekruttering til narkomiljøet.

Nå viser tallene at stadig flere ungjenter finner veien til miljøet - til tross for Plata-aksjonen.

- Jeg synes det er helt forferdelig. Det er derfor vi nå i Oslo har startet en aksjon hvor vi sier at hvis voksne som er i nærheten av ungdom lurer på om det er rusmisbruk med i bildet, så ikke bare lur, men undersøk, sier byråd for velferd og sosiale tjenester, Margaret Eckbo, til NRK.

Nå ivrer Rusmiddeletaten for særskilte og tverrfaglige tiltak rettet mot unge jenter, for å snu den negative trenden.

Den nye rapporten er utarbeidet av Oslo-politiet, Rusmiddeletaten, kommunens Uteseksjon, og Barnevernsvakten.

PLATA: Området var tidligere et kjent tilholdssted for byens narkomane, men i juni ble de fordrevet til andre steder i byen. Ifølge oppsøkende virksomheter har miljøet nå blitt stort og uoversiktlig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media