Ungjenter trygler legen om drømmekropp

Stadig flere mindreårige jenter ønsker å la kniven forme kroppen. Kirurgens ventelister strekker seg godt over sommeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved Askim Klinikken strømmer mindreårige jenter til i jakt på drømmefiguren.

- Reduksjonen i det offentlige tilbudet gir oss flere kunder, forteller plastikk-kirurg og leder ved klinikken Just Omtvedt. Han har operert både store neser og utstående ører hos jenter helt ned i tiårsalderen, men da er det fordi det hele bunner i psykiske plager.

- Det offentlige helsevesenet hadde ansvar for dette før, men prioriterer det ikke nå. Derfor er vi villige til å operere mindreårige når plagene er store. Men for brystforstørrelser har vi 18-årsgrense, sier Omtvedt.

Bagateller

Pågangen av nye kunder forlenger ventelistene ved de fleste privatklinikkene. Ved Christiania Park Klinikk i Oslo må nye kunder vente til høsten for alle typer plastiske operasjoner:

- Vi får oftere forespørsler fra jenter under 18, men er de opptatt av bagateller, avvises de, forteller spesialist i plastikkirurgi, Lars Haasted.

Colosseumklinikken i Oslo må ofte ta i bruk overtid for å ta unna kundestrømmen:

- De fleste ungjentene ønsker seg større pupper, sier sykepleier ved Colosseum Sari Sjøsæter, som har en løs aldersgrense på 20 år.

Køene for å få kjøpe drømmekroppen er månedslange hos Sørlandsparken Plastikkirurgi i Kristiansand.

- Alle timene er booket ut september. Før gikk køene fortere unna, forteller helsesekretær Hildegunn Høyland.

Bikinipågang

Ved Plastikkirurgisk Institutt i Rådal er ventelistene månedslange.

- Pågangen før sommeren er alltid massiv, også av mindreårige. Men de fleste pasientene jeg tar inn er over 20, sier spesialist i plastikkirurgi, John Nordgaard.

Han kunne sysselsatt ytterligere en kirurg med sin kundemasse.

Spesialist Paul W. Hansen ved Ishavsklinikken i Oslo merket tilsiget før bikinisesongen.

- Interessen er størst for fettsuging av magen og brystforstørrelser hos kvinner etter svangerskap. De under 18 blir avvist uansett, sier Hansen.