Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ungkarer klare for sjekker'n

KÅFJORD (Dagbladet): Ordføreren vil bruke kommunale penger, slik at ungkarene i Kåfjord kan dra på damejakt i utlandet. - Jo da, vi er mange som kan tenke oss kvinnfolk i huset, medgir Harald Grønnvoll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På et blunk samler han og ordfører Åge B. Pedersen et knippe ungkarer, som lengter etter jentefølge, ved kommunehuset. Men fra vinduet gløtter næringssjef Liv Merete Bjerkeli ned på forsamlingen og rister på hodet:

- Nei, det er ikke mange av Kåfjords ungkarer jeg ville ha rørt ved. Først må de gå på kurs og lære hvordan de skal håndtere en kvinne, sier hun til Dagbladet.

Ordfører Åge B. Pedersen får likevel solid mannsstøtte til sitt initiativ om å bruke kommunens næringsmidler til damejakt i Asia, Polen og Russland.

- Vi skal ta godt vare på jentene som vil prøve Kåfjords ungkarer. De skal få returbillett til hjemlandet hvis de ikke finner seg til rette, lover ordføreren.

I løpet av gårsdagen fikk han to tilbud fra byråer som kan formidle kontakt med utenlandske kvinner.

Dagens tema

Den subsidierte damejakten var på alles lepper etter Dagbladets oppslag i går. Sjøl i fiskebåten ved kai i Manndalen var det eksotiske damer som var dagens tema:

- Damer er nå greit, men det er ikke akkurat min stil å dra utenlands, sier Idar Steinlien (33).

I går blåste det kuling på fjorden og fisketuren var utrivelig. Det ble drøye 300 kilo torsk og uer på garnene, brukbar fangst.

Idar Steinlien er en av 100 ungkarer i dalen og synes ordføreren er en modig og folkelig fyr.

Idar bor hjemme hos foreldrene og lengter ikke desperat etter dameselskap.

- Kommer det noen jenter hit, så får jeg nå se. Klart det hadde vært hyggelig med kvinnebesøk, innrømmer den sindige fjordfiskeren. Nå skal ordførerens utspill behandles politisk. Få minutter etter at Dagbladet var i kiosken i går, kom henvendelser fra ungkarer som vil danne et selskap sammen med kommunen for å organisere damejakten.

Utkantproblem

- Men hvorfor klarer ikke guttene å finne seg jenter ved egen hjelp?

- Dette er et utkantproblem, ikke bare i Kåfjord. Det er slik at guttene drikker, jentene danser. Mennene trenger nok litt opplæring i hvordan de skal omgås det annet kjønn på en positiv måte, som å svinge seg i dansen, sier ordfører Pedersen.

- Kommunene bruker og taper utrolig mye penger på risikofylte prosjekter. Det må være positivt å satse litt på å finne jenter til ungkarene, understreker Åge B. Pedersen.

- Vår bosetting og framtid bygger på familier. Han føler at han nå målbærer distriktenes sak.

REISEKLARE: Ordfører Åge B. Pedersen med et utvalg sambygdinger som gjerne reiser utenlands for å skaffe damer.