Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ungt, tung og dansbart på Quart'n

Quart-festivalen i Kristiansand satser ungt og tungt, dansbart og eksperimentelt. Med offentliggjørelsen av det komplette programmet er det ikke lenger noen tvil: Quart-festivalen er Norges desidert mest oppegående og nyskapende rockefestival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets program viser i motsetning til de fleste andre norske musikkfestivaler at Quart ikke gir særlig spillerom for etablerte eldre publikumstrekkere.

Med nye toppartister som Beck, Presidents Of The USA, Black Grape, Goldie, Foo Fighters og Underworld treffer de til gjengjeld et ungt og musikkinteressert festivalpublikum midt i sentralnervesystemet.

Rotterace

- Det er mer spennende med det som skjer nå enn det som har skjedd, sier festivalsjef Toffen Gunnufsen. Han er godt fornøyd med det endelige Quart-programmet i forhold til både andre norske festivaler og de store utenlandske.

- Festivalene i Skandinavia konkurrerer om de samme artistene, og Roskilde-festivalen er den store mor, på godt og vondt. Den har ingen intimitet, og byr på et rotterace.

Men ser man på essensen i selve Roskilde-programmet, så har vi mye av de samme artistene. De eneste jeg gjerne skulle hatt på plass var Garbage, The Fugees og Rocket From The Crypt, da hadde jeg vært helt fornøyd, sier Gunnufsen.

Eksklusivt og ungt

Sikkert er det at en utvidet publikumskapasitet (40 000 billetter), to nye utescener og fortsatt klubbkonsert-tilbud lover god balansegang mellom intime musikkmøter og det spennende festivalkaoset som konsertpakker og store artist-«scoop» innbyr til.

Nick Cave, Coolio og Pulp tilhører helt klart siste kategori. I tillegg finner vi et til dels eksklusivt tilbud innen det som etter hvert har blitt Quart-festivalens særpreg og styrke: house-, techno- og trip-hop-belegget. Foruten nevnte Goldie og Underworld kommer blant andre Orbital, Moloko, Chemical Brothers, Leftfield, Sub Gud, Derrick May, Nightmares On Wax, Eric Kupper, Stacy Pullen, Gilles Peterson, St. Germain, David Holmes, Fabio, DJ Abstract og DJ Ballistic Brothers.

Nye signaler

Rockedelen av festivalen er like ungt og smakfullt tilrettelagt. Festivalen har snappet opp den nordirske poppunk-kometen Ash , som etter alt å dømme vil gjøre seg sterkt bemerket med den nye plata som kommer i løpet av forsommeren.

Andre rock- og pop-navn inkluderer Black Grape, The Amps (Kim Deal fra Breeders), Ministry, Slayer, Dog Eat Dog, The Brotherhoods, The Roots, Whipping Boy, Super Furry Animals og «easy listening»-heltene Mike Flowers Pops . Foreløpige norske trekkplastre er Motorpsycho, Sub Gud, Alania, Highrollers og Penthouse Playboys.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media