I VARETEKT:  Direktør Helge Leite (innfelt) ble sammen med en annen Unibuss-ansatt og en bedriftsleder i bygg- og anleggsbransjen pågrepet denne uken i forbindelse med korrupsjonssaken i Oslos kommunale busselskap. Foto: Sean Hayford O'Leary/Creative Commons/Unibuss
I VARETEKT: Direktør Helge Leite (innfelt) ble sammen med en annen Unibuss-ansatt og en bedriftsleder i bygg- og anleggsbransjen pågrepet denne uken i forbindelse med korrupsjonssaken i Oslos kommunale busselskap. Foto: Sean Hayford O'Leary/Creative Commons/UnibussVis mer

- Unibuss betalte 650 000 for oppussing av sjefens bolig

Nå er Unibuss-direktør Helge Leite varetektsfengslet i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Administrerende direktør Helge Leite i Unibuss ble fredag varetektsfengslet i fire uker, to av dem i isolasjon. Ifølge ABC Nyheter tar Unibuss-direktøren betenkningstid på om han vil anke kjennelsen.
Direktøren ble sammen med en annen Unibuss-ansatt og en bedriftsleder i bygg- og anleggsbransjen pågrepet denne uken i forbindelse med korrupsjonssaken i Oslos kommunale busselskap. Alle tre ble fredag fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. - Betalte selv I alt seks personer er siktet i korrupsjonssaken, som har bakgrunn i en større korrupsjonsskandale i det tyske selskapet MAN. Fire av de siktede er enten ansatt i eller har tidligere jobbet i Unibuss. Advokat John Christian Elden er forsvarer for den siktede Unibuss-direktøren. — Siktelsen går ut på at han har fått selskapet Unibuss til å betale for byggearbeider på sin private bolig. Men Leite har selv betalt for dette arbeidet, hevder Elden overfor ABC Nyheter. Elden forteller at hans klient nekter skyld og stiller seg uforstående til siktelsen.

Fiktive fakturaer Ifølge VG har bedriftslederen erkjent å ha sendt fiktive fakturaer til Unibuss. På den måten skal busselskapets administrerende direktør ifølge avisen ha fått pusset opp huset sitt til en billig penge. — Han har lagt kortene på bordet og samarbeider med politiet, sier mannens forsvarer Bernt Christian Birkeland. Mannen ble varetektsfengslet i fire uker, hvorav to i isolasjon, til tross for at han ba om å få bli løslatt på grunn av helseproblemer. - Vi mener at Leite har fått 650.000 på utilbørlig vis, sier politiadvokat Christian Stenberg til VG.

Styreleder varslet politiet Korrupsjonssaken begynte å rulle i Norge etter at politiet i september pågrep tre personer og siktet dem for korrupsjon i tilknytning til Unibuss, som er Oslos kommunale busselskap. Blant dem var busselskapets tidligere innkjøpssjef, som ble varetektsfengslet i to uker. Han er nå løslatt. Unibuss' styreleder, Cato Hellesjø, gikk selv til politiet med saken. Det skjedde på bakgrunn av interne undersøkelser gjennomført i kjølvannet av at selskapet fikk et tips fra Tyskland for omkring fire uker siden.

Bakgrunnen er at en leder i MAN i en tysk domstol ble dømt for å ha utbetalt millionbeløp til ledere i Unibuss.

(NTB)