Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Unicef frykter kolera

Unicef frykter at det skal bryte ut kolera i Basra. Mange innbyggere har vært uten rent vann i elleve dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unicef sier i dag at kolera er en stor bekymring i Basra, skriver The Times.

Rundt halvparten av innbyggerne har vært uten tilgang til rent vann siden krigen begynte. Befolkningen er allerede svak og underernært. Flere internasjonale hjelpeorganisasjoner har advart mot faren for at epidemier kan bryte ut.

- Vi har hørt rapporter om at det kan være noen tilfeller, sier Geoffry Keele i Unicef.

- Dette er en stor bekymring for oss nå. Vi overvåker situasjonen. Vi vet ikke hvor mange tilfeller som har blitt oppdaget, men det er noen. Vi har hørt om dette i noen dager nå.

Det er mangel på medisiner i millionbyen. Sykehusene mottar sårede og døde hver eneste dag. Hjelpeorganisasjonene venter fremdeles på at det skal bli mulig å dra inn i Basra.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling