MANGE USKYLDIGE DREPT:  Siden kampene blusset opp for fullt i Jemen den 26. mars i år, har minst 74 barn måttet bøte med livet, melder Unicef. Bildet er tatt like etter at Saudi-Arabia bombet et mål like ved flyplassen i Sanaa. Foto: Hani Mohammed / Ap / Scanpix
MANGE USKYLDIGE DREPT: Siden kampene blusset opp for fullt i Jemen den 26. mars i år, har minst 74 barn måttet bøte med livet, melder Unicef. Bildet er tatt like etter at Saudi-Arabia bombet et mål like ved flyplassen i Sanaa. Foto: Hani Mohammed / Ap / ScanpixVis mer

Unicef: Minst 74 barn drept i Jemen siste uker

- Barn betaler en utålelig pris i konflikten, og antallet døde mest sannsynlig høyere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konflikten i det borgerkrigstruede Jemen blir verre og verre dag for dag. Siden 26. mars har minst 74 barn mistet livet, viser tall fra Unicef. I tillegg har 44 barn fått alvorlige skader og amputasjoner, melder organisasjonen videre.

Det er hit 11-årige Shaimaa, hennes gravide mor og to småsøsken ble sendt i november i fjor, etter sju år i Norge. Støttegruppa for Shaimaa og familien frykter for jenta og familiens liv, etter at huset de bodde i ble bombet i forrige uke.

Antar at flere er drept - 74 drepte er et konservativt tall og Unicef tror at tallet på døde barn er mye høyere, siden konflikten har blitt voldsommere den siste uka. Barna betaler en utålelig pris i denne konflikten, sier Julien Harneis, Unicefs representant i Jemen.

Han fortsetter:

- De blir drept, lemlestet og tvunget til å flykte fra hjemmene sine. Helsetilstanden forverres og utdanningen deres blir avbrutt. Disse barna burde umiddelbart bli behandlet med respekt og få beskyttelse av alle parter i konflikten, i tråd med internasjonal humanitær rett.

100 000-er på flukt De siste ukene er så mange som 100 000 mennesker tvunget på flukt. Sykehusene er overfylte og strever med å skaffe nok sengeplasser og medisiner for å hjelpe de stadig flere sårede.

Hittil har også minst tre helsearbeidere, inkludert en ambulansesjåfør, blitt drept i ulike angrep. 

Unicef melder videre at vannforsyningen er ødelagt en rekke steder i landet. Så også kloakksystemet. Flere steder i landet skal det nå flyte kloakk i gatene på grunn av bombeangrepene som Saudi Arabia står bak, siden de ønsker å styrte sjia-regjeringen i hovedstaden Sanaa. 

- Forholdene er veldig farlige nå, sier Unicefs Gamila Hibatullah i Aden.

- Sykehusene er fulle og til og med ambulanser blir kapret, fortsetter han.