Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

UNICEF varsler katastrofe: 1,4 millioner barn risikerer å sulte i hjel i løpet av året

Lider av alvorlig underernæring.

HUNGERSNØD I SØR-SUDAN: En gutt får armen sin målt for å se om han lider av underernæring i Kuach i Sør-Sudan. Bildet er tatt i 2016. Foto: Kate Holt/UNICEF/ AP / NTB scanpix.
HUNGERSNØD I SØR-SUDAN: En gutt får armen sin målt for å se om han lider av underernæring i Kuach i Sør-Sudan. Bildet er tatt i 2016. Foto: Kate Holt/UNICEF/ AP / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten 1,4 millioner barn i Nigeria, Somalia, Sør-Sudan og Jemen lider av alvorlig underernæring og kan dø av sult i løpet av året, opplyser UNICEF.

I Jemen, hvor kamphandlingene har rast i snart to år, er 462 000 barn rammet av akutt feilernæring, mens 450 000 barn er alvorlig underernært nordøst i Nigeria, opplyser FN-organisasjonen.

UNICEF-direktør Anthony Lake ber verdenssamfunnet om å handle raskt.

- Vi kan fortsatt redde mange liv, sier han.

I Somalia har tørke ført til at 185 000 barn risikerer å sulte, og tallet er ventet å stige til 270 000 i løpet av de neste månedene.

I Sør-Sudan er over 270 000 barn underernært og det er erklært hungersnød i deler av delstaten Unity nord i landet, hvor det bor 20 000 barn.

I går erklærte FN og Sør-Sudans regjering hungersnød i flere områder i Sør-Sudan.

- Dette er en varslet katastrofe. Dette har verden visst lenge ville komme, sier kommunikasjonsdirektør i UNICEF Norge, Merete Agerbak-Jensen, til NTB.

UNICEF frykter at tusenvis av barn vil dø om de ikke får hjelp innen kort tid. Ifølge UNICEFs leder i Sør-Sudan Jeremy Hopkins er over en kvart million barn nå alvorlig underernært.

- Mye gjøres, men ikke i nærheten av nok, sierAgerbak-Jensen og viser til at FNs appeller om penger til å forhindre katastrofen i Sør-Sudan langt fra er fylt opp. I fjor fikk UNICEF inn mindre enn halvparten av det de ba om.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media