Uniformert Kristian Valen i ambassadedrama

Politiet rykket ut etter melding om mann med våpenhylster utenfor USAs ambassade i Oslo.

FRYKTET VÅPEN: Politiet rykket ut, men fant bare et hylster. Blant annet kjendis Kristian Valen (til venstre) kom i dialog med politiet om saken. Her står han sammen med politiet. Foto: Truls Grande/First Foto
FRYKTET VÅPEN: Politiet rykket ut, men fant bare et hylster. Blant annet kjendis Kristian Valen (til venstre) kom i dialog med politiet om saken. Her står han sammen med politiet. Foto: Truls Grande/First FotoVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det oppsto noen dramatiske øyeblikk i natt, da politistyrker rykket ut til til den amerikanske ambassaden.

Årsaken var meldinger om at en mann med pistolhylster befant seg i nærheten, ifølge operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Heidi Grundstad.

- Jeg kan bekrefte at politiet rykket ut til den amerikanske ambassaden i natt, rundt 03.30, sier Grundstad til Dagbladet.

Innsatsleder og en politibil kom til stedet. Ambassaden er et av Norges fremste terrormål og overvåkes døgnet rundt av væpnede vakter. Norsk politi er også ofte tilstede.

Valen i uniform En av dem som var tilstede under dramaet var komiker Kristian Valen. Han var for anledningen kledd i en US Marines paradeuniform. Overfor Dagbladet beskriver han situasjonen som udramatisk, men ønsker ikke å komme med noen uttalelser.

- Det var en mann som gikk rundt fem-ti meter foran oss som hadde et cowboybelte. Han ble stoppet av fem politimenn. Jeg gikk forbi, og spurte: «Unnskyld, hva skjer her?». Politimannen svarte: «Ingenting» og jeg gikk videre, sier Valen til «God Kveld Norge» på TV2.

Politiet bekrefter også overfor Dagbladet at de hadde en samtale med en mann kledd i en US Marines-uniform.

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at de fant et pistolhylster i et belte på en mann overfor gaten for ambassaden, Dette var tomt. Politiet fant verken våpen eller ammunisjon. De beskriver mannen som hadde hylsteret «en i sivile klær».

Lårhylster - Vedkommende hadde et lårhylster, likt som politiet og forsvaret bruker. Han hadde det på låret under jakka, forteller et øyenvitne som vil være anonym.

- Det var flere folk som var vitne til hendelsen, og de reagerte på det de så, forteller vitnet til Dagbladet.

Den utkledde forklarte til politiet at han hadde vært på karneval.

GLAD I UNIFORM: Kristian Valen hadde etter det Dagbladet kjenner til vært på maskeradeball og poserte for fotografen tvers overfor den amerikanske ambassaden. Foto: Truls Grande/First Foto
GLAD I UNIFORM: Kristian Valen hadde etter det Dagbladet kjenner til vært på maskeradeball og poserte for fotografen tvers overfor den amerikanske ambassaden. Foto: Truls Grande/First Foto Vis mer