AVSKILTET: En uniformert politibil, hjemmehørende i Kristiansand, ble avskiltet under en stor kontroll på E 18 i Grimstad. Illustrasjonsoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
AVSKILTET: En uniformert politibil, hjemmehørende i Kristiansand, ble avskiltet under en stor kontroll på E 18 i Grimstad. Illustrasjonsoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Uniformert politibil avskiltet under storkontroll. Skulle vært EU-godkjent for ett år siden

- Her er det likt for alle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En uniformert politibil, hjemmehørende i Kristiansand, ble i formiddag avskiltet under en stor kontroll på E 18 i Grimstad.

Kontrolleder Gulleik Vatnebryn fra Statens vegvesen sier til Agderposten at bilen blir avskiltet på grunn av manglende EU-godkjenning.

- Det er ikke noe morsomt å avskilte en politibil, men det er ikke morsomt å avskilte noen andres bil heller. Dette er likt for alle, og selv om det åpenbart har skjedd en glipp her, så kan vi ikke gjøre forskjell på en politibil og en vanlig bil, sier han.

At politibilen ikke var EU-godkjent, ble oppdaget ved hjelp av veivesenets automatiske skiltleser. Kontrollør Reidar Bjelland forteller til avisa at han dermed ikke hadde noe valg.

- Jeg hadde ikke - under noen omstendigheter- latt en bil som ikke var EU-godkjent kjøre videre. Her er det likt for alle, sier han.

Bilen står nå parkert på en rasteplass i Trolldalen, og skiltene vil bli klippet av i løpet av formiddagen.

- Her må vi dessverre bare innrømme at vi har gjort en feil, en feil som absolutt ikke burde vært gjort, sier seksjonsleder for orden ved Kristiansand politistasjon, Dag Tallaksen.