<strong>I FARGER:</strong> Vise-løytnant Harold Salisbury forbereder seg til å ta av med Seafire MK på flyplassen RNAS Yeavilton i september 1943. Foto: IWM
I FARGER: Vise-løytnant Harold Salisbury forbereder seg til å ta av med Seafire MK på flyplassen RNAS Yeavilton i september 1943. Foto: IWM Vis mer

Andre verdenskrig:

Unike bilder bringer andre verdenskrig til live

Nesten alle fotografier fra andre verdenskrig er i svarthvitt, disse bildene er svært unike fordi de er blitt lagt farge på for at krigen ikke skal føles så fjern.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De unike fargebildene er det «London Imperial War museum» som står bak. Bildene er hentet fra boka «war in the air: the second world war in colour», som kommer ut i april.

Boka består av utplukkede bilder fra et arkiv med over 11 millioner bilder fra det historiske krigsmuseet.

Ian Carter er forfatter av boken, og han forteller at fargefotografi var svært sjeldent under andre verdenskrig. Filmruller var så vidt tilgjengelig og bilder var svært dyre å skrive ut.

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer