Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Unikt filmklipp av Anne Frank

Den jødiske jenta med dagbøkene er endelig på Youtube.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Annelies Marie «Anne» Frank gikk sammen med sin jødiske familie og fire venner i skjul i Amsterdam sommeren 1942, etter at de ble innkalt til en arbeidsleir av den tyske okkupasjonsmakten.

I tiden som fulgte skrev hun om hvordan livet i skjul var i dagboka hun hadde fått av faren, Otto Heinrich Frank. Faren fikk gitt ut dagboka, på norsk «Anne Franks dagbok», etter krigen.

For første gang kan man nå se den jødiske jenta Anne Frank i levende bilder, i et lite filmklipp tatt opp i anledning naboenes bryllup 22 juli 1941. I det 20 sekunders klippet lener hun seg ut av vinduet i 3. etasje, for å se brudeparet som spaserer ut hjemmefra i Merwedeplein nummer 37. Anne Frank bodde i nummer 39.

Filmen er lagt ut av museet Anne Frank House, der mange kommenterer filmen, som til nå har fått over 700 000 seere siden den ble publisert 23. september.

Familien overlevde i dekning fram til de ble avslørt i august 1944. Anne Frank, søsteren og moren døde alle i konsentrasjonsleiren Bergen-Belsen.

Faren Otto overlevde og gikk bort i 1980.

Foto: Anne Frank House
Foto: Anne Frank House Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling