<strong>VIST PÅ STORSKJERM:</strong> Keiserens tale ble vist på storskjerm i Tokyo. Det er andre gang siden Akihito ble keiser i 1990 at han taler til det japanske folket. Foto: AP
VIST PÅ STORSKJERM: Keiserens tale ble vist på storskjerm i Tokyo. Det er andre gang siden Akihito ble keiser i 1990 at han taler til det japanske folket. Foto: AP Vis mer

Unikt i japansk historie: Nå må loven endres for at keiseren skal få gå av

Men det er ikke første gang keiser Akihito har brutt med japansk keisertradisjon under hans tid ved tronen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er over 80 år nå, og føler på fysiske begrensninger. Jeg vet ikke lenger hvordan jeg skal oppfylle rollen som keiser, sa den japanske keiser Akihito i en tv-sendt tale til det japanske folk.

Uten å abdisere, uttrykte han stor tvil om hvorvidt han i framtiden klarer å utøve sine plikter som statsoverhode. Han varslet imidlertid ikke sin avgang, da dette er en komplisert juridisk og politisk prosess i Japan.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer