Unikt syn: Spekkhogger kaster sel 25 meter opp i lufta med finnen

- Overlevde neppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En spekkhogger hann kan bli sett kaste en sel av arten steinkobbe rundt 25 meter opp i lufta med finnen.

Opptakene ble gjort av et filmteam i havområdene utenfor kysten av Victoria i den canadiske provinsen Britisk Columbia.

Se video øverst i saken.

Sjeldent syn Filmteamet fra Roll.Focus.Productions fanget hendelsen mens de jobbet med en promovideo for turistbyrået Eagle Wing Whale Watching Tours.

Det er ikke uvanlig at spekkhoggere angriper seler med finnen for å få de til å svime av, men at de går så kraftig til verks er sjeldent.

Senteret for hvalforskning i Washington forteller til Discovery at de drar kjensel på flokken i videoen som gruppen T69.

Spekkhoggeren som foretar kastet indentifiserer de som «T69C». Den ble født i 1995, og kan ifølge forskerne bli alt fra 50 til 80 år gammel.

- Overlevde neppe - Spekkhoggerne spiser sjeldent selene etter å ha angrepet de med finnen. Men når de gjør det slår de dem så hardt at innvollene fjernes, slik at de kan spise resten av dyret, sier forsker Chris Parsons.

Han tror at selen i klippet neppe overlevde angrepet.

- Spekkhoggere lever av dyr som seler, fisk, blekksprut, sjøløver, pingviner, delfiner, niser, og selv store hvaler, som blåhval.

Teknisk sett er ikke spekkhoggere hval, men tilhører delfinfamilien.

Som delfiner, jakter spekkhoggere som oftest i flokk. Men i dette tilfellet ser det ut som at «T69C» jaktet på egen hånd.