Unikt ulve-bilde

Dette bildet viser ulvefar i fri dressur i skogene øst for Halden. Den norske ulvestammen er fordoblet nesten over natta. Stammen som var på seks dyr i vår, teller nå minst 12 ulver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det finnes ytterst få bilder av vill ulv tatt i Norge. Skogsmannen Johnny Hansens foto er unikt. Ulvefar var aldri oppmerksom på fotografens nærvær.

Etter måneder med feltinnsats ble han endelig belønnet, da ulven dukket opp på en skogsbilvei i grensetraktene øst for Kornsjø.

Bestanden fordoblet

Flere observasjoner gjort de siste ukene kan tyde på at ulve-paret i Halden har fått valper. I så fall nærmer vi oss en tredobling av bestanden siden i vår.

Det er imidlertid vanskelig å skjelne voksne dyr fra valper, siden nykommerne allerede er på størrelse med ulvemor og ulvefar. Forskerne kan likevel slå fast at ulven på bildet er en voksen hann-ulv.

- Det er ennå for tidlig å slå fast at Halden-paret har fått valper, men klare tegn tyder på det, opplyser Viggo Ree i Foreningen Våre Rovdyr til Dagbladet.

Samtlige norske ulver befinner seg i området Hedmark, Akershus og Østfold.

Ulv nær Oslo

Sporsnøen de siste dagene har vist at et ulvepar i traktene ved Storelvdal- Rendalen i Hedmark har fått minst tre valper.

Det samme er tilfellet med paret som i lengre tid har holdt til ved Mangesjøen i Aurskog Høland i Akershus.

Flokken er på minst fem dyr, og befinner seg ikke bare enn en times biltur fra Oslo-gryta.

Det er observasjoner gjort av vår fremste ulveekspert Petter Wabakken og hans kolleger som viser dette.

Overlevde så vidt

Den skandinaviske ulven overlevde med nød og neppe på 70- og 80-tallet. Offisielt var ulven utryddet i Sverige, mens vi i Norge var nede i tre til fem eksemplarer.

- Ynglingen viser at ulvestammen vår er i ferd med å bli berget, kommenterer Ree.

<B>ULVEFAR: </B>Her er ulvefar, nylig avbildet i grensetraktene øst for Halden.