I BARNEHAGE: Her streiker Linda Therese Griffiths (35) i Gystadmarka barnehage på Gjessheim. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I BARNEHAGE: Her streiker Linda Therese Griffiths (35) i Gystadmarka barnehage på Gjessheim. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Unio har snart brukt 100 millioner på streikebidrag

Unio-leder Anders Folkestad sier at kassa langt fra er tom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En uke inn i kommunestreiken har fagforbundet Unio betalt ut 83,8 millioner kroner i bidrag til de streikende medlemmene. Unio-leder Anders Folkestad sier at kassa langt fra er tom.

Ikke noe tyder på at noen løsning er nærliggende, og ennå er det tre uker til Riksmeklingsmannen ifølge regelverket er pålagt å kalle partene inn til tvungen mekling.

Så langt har konflikten kostet forbundet 83,8 millioner kroner, skriver Stavanger Aftenblad.

Avisen har beregnet at tre dager med 6.088 medlemmer i streik, hvor hvert medlem får 1.200 kroner netto utbetalt skattefritt, gir en sum på 21,9 millioner kroner. Fra onsdag til fredag denne uken har 17.200 Unio-medlemmer streiket i tre dager, noe som totalt gir 61,9 millioner kroner i streikebidrag.

- Medlemmene våre får netto like mye utbetalt mens de streiker som når de får ordinær lønn. Ingen skal tape på å streike, sier Folkestad til avisen.

Han gjør det klart at det er lenge til streikekassa er tom:

- Vi kan holde på lenge. Det er ingen uro hos oss omkring den økonomiske biten, sier Unio-lederen.

(NTB)