Unio krever garantilønn på 435 000 kroner

- Det handler om å sikre en lønnsutvikling for våre medlemmer, sier forhandlingsleder Mimi Bjerkestrand.

KREVER NY GARANTILØNN: Forhandlingsleder Mimi Bjerkestrand krever garantilønn på 435 000 kroner til lærere, sykepleiere og andre høyskoleutdannede kommuneansatte. Dette er en økning på 53 500 kroner. Her utenfor Kommunenes hus i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
KREVER NY GARANTILØNN: Forhandlingsleder Mimi Bjerkestrand krever garantilønn på 435 000 kroner til lærere, sykepleiere og andre høyskoleutdannede kommuneansatte. Dette er en økning på 53 500 kroner. Her utenfor Kommunenes hus i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeidstakerorganisasjonen Unio krever at lærere, sykepleiere og andre høyskoleutdannede kommuneansatte med minst 20 års erfaring skal tjene minst 435 000 kroner.

- Det handler om å sikre en lønnsutvikling for våre medlemmer, sier Unios forhandlingsleder i kommunesektoren, Mimi Bjerkestrand, til Dagens Næringsliv.

Ifølge Bjerkestrand er 17 700 årsverk, og en del flere personer, omfattet av kravet.

I dag er sykepleiere og andre høyskoleutdannede sikret en lønn på 381 500 kroner etter ti års ansiennitet. For dem med 20 års ansiennitet vil Unios krav innebære en økning på 53 500 kroner, men i de fleste tilfeller mindre på grunn av ulike tillegg på toppen av minstelønnen.

Per Kristian Sundnes som er forhandlingsleder for Unios forhandlingsmotpart KS, sier han er mer opptatt av dem med lav ansiennitet.

- Vi er mer opptatt av lønnsutviklingen for dem med null eller fire års ansiennitet enn å innføre et nytt 20-årstrinn. Null- og fireårstrinnet er veldig utslagsgivende for å rekruttere folk til kommunesektoren, sier Sundnes.

Partene i lønnsoppgjøret i kommunesektoren møttes hos Riksmekleren onsdag etter at Unio og de andre arbeidstakerorganisasjonene brøt forhandlingene sist fredag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer