Uniol ber om gjeldsforhandlinger

Biodieselprodusenten Uniol går ikke til skifteretten.

BER OM GJELDSFORHANDLINGER: Biodieselprodusenten Uniol i Fredrikstad går ikke til skifteretten.

Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
BER OM GJELDSFORHANDLINGER: Biodieselprodusenten Uniol i Fredrikstad går ikke til skifteretten. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Biodieselprodusenten Uniol går ikke til skifteretten, men ber om gjeldsforhandlinger for å avklare mulighetene for videre drift. 

- Ingen av de ansatte blir oppsagt, men er ute i permisjon inntil videre. Det er fortsatt håp, selv om ingenting er avklart ennå, sier styreleder Øystein Haslum i Uniol til NTB. 

Under styremøtet i biodieselprodusenten fredag ble det imidlertid klart at eierne ikke ser lønnsomhet i videre drift med dagens modell etter at Stortinget vedtok å avgiftsbelegge biodiesel. De vil derfor ikke skyte ny kapital inn i selskapet. 

- Vi går til Fredrikstad tingrett i neste uke og begjærer gjeldsforhandlinger, slik at vi har beskyttelse mot krav fra kreditorene mens vi ser på alternative muligheter for å tilførsel av kapital, sier Haslum. 

Uniol produserer såkalt førstegenerasjons biodiesel av biprodukter fra matproduksjon. Det er denne typen biodiesel som fra nyttår vil være belagt med autodieselavgift. Omsetningspåbudet sikrer at det fortsatt vil være et marked for iblandet diesel, men markedet for ren biodiesel faller så å si helt bort fordi avgiften gjør drivstoffet for dyrt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer