Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Uniol vil stanse produksjon av biodiesel

Legger ned Norges eneste biodieselfabrikk dersom Stortinget ikke omgjør regjeringens fjerning av avgiftsfritaket.

VIL STANSE PRODUKSJONEN: Dersom Stortinget ikke omgjør regjeringens beslutning om å fjerne avgiftsfritaket, vil Uniol stanse produksjon av biodiesel.

Foto: OLE C. H. THOMASSEN / Dagbladet
VIL STANSE PRODUKSJONEN: Dersom Stortinget ikke omgjør regjeringens beslutning om å fjerne avgiftsfritaket, vil Uniol stanse produksjon av biodiesel. Foto: OLE C. H. THOMASSEN / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Norges eneste biodieselfabrikk blir lagt ned dersom ikke Stortinget omgjør regjeringens beslutning om å fjerne avgiftsfritaket.


Styret i Fredrikstad-bedriften Uniol satt i møte utover kvelden søndag, men konklusjonen blir ifølge NRK at anlegget til 350 millioner kroner blir stanset. De 16 ansatte som har fått permitteringsvarsel, blir dermed arbeidsledige.

- Dette er en trist dag for alle våre ansatte som vil miste jobben. Det er en trist dag for klimaet. Det er selvfølgelig også beklagelig med tanke på tapte investeringer, og det slår beina under en viktig, klimavennlig satsing i Norge. I så måte har investeringer i miljøvennlig teknologi fått seg et alvorlig skudd for baugen, sier styreleder i Uniol, Øystein Haslum.

Haslum sier til NRK at han fortsatt setter sin til at det skal bli mulig å få overtalt regjeringspartiene til å snu. I så fall vil også styret omgjøre beslutningen om å stanse produksjonen.

- Det som skjer torsdag, blir helt avgjørende for Uniols framtid, sier styrelederen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media