Union blir lagt ned

Styret i Norske Skog slutter seg til forslaget om avvikling av Union. Det ble klart tirsdag ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Næringsminister Børge Brende (H) møtte mandag ledelsen i Norske Skog, og han la frem en tiltakspakke for å redde de 380 arbeidsplassene i Skien.

Tirsdag ble det imidlertid klart at styret i Norske Skog har sluttet seg til administrasjonens forslag om å starte en prosess med sikte på endelig beslutning om avvikling av driften ved Union.

Endelig beslutning i styret og bedriftsforsamlingen forventes i månedsskiftet september/oktober, og det legges opp til avvikling i første kvartal 2006.

– En nedleggelse av Norske Skog Union vil være første trinn i en restruktureringsplan for investeringer i selskapets anlegg i Norge, sier konsernsjef Jan Oksum.

– Det grunnleggende for forslaget om avvikling av Union er at Norske Skog har for stor kapasitet for produksjon av papir i Europa i forhold til kundenes behov. En nedleggelse av Norske Skog Union vil styrke resten av konsernet og over 6.000 arbeidsplasser i Norge og i utlandet ved at de overtar volumene fra Union, sier Oksum, og legger til:

– Vi har vurdert næringsministerens skisse til en tiltakspakke for Union. Norske Skog vil forbedre resultatet med mer enn 200 millioner kroner pr år ved å avvikle driften ved Union. I lys av dette utgjør næringsministerens tiltakspakke verdien av 1-2 måneders besparelser for selskapet. (ANB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer