Union legges ned

380 personer mister jobben. Ansattrepresentant sin stemme skal ha vært avgjørende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går behandlet bedriftsforsamlingen i Norske Skog skjebnen til papirbedriften Union i Skien.

Etter lange forhandlinger, som gikk langt utover den opprinnelige fristen, skal møtene ha blitt avsluttet med en endelig avstemning litt før klokka ni i går kveld.

Ifølge TV 2 Nyhetene skal en stemme fra en av ansattrepresentantene ha vært avgjørende for utfallet, og stemt i disfavør for Union.

Vedkommende skal være ansatt ved papirfabrikken i Follum, som i praksis har vært en av konkurrentene til Skiens-fabrikken. Disse opplysningene er derimot ikke bekreftet.

Hovedtillitsvalgt Magnus Straume ved Union sier til TV 2 Nyhetene forhandlingene har vært svært harde, og hevder at ansattrepresentanten har blitt utsatt for et umenneskelig press og nærmest blitt tvunget til å velge mellom sin egen fabrikk i Follum, og fabrikken i Union.

- Dette er en skamplett i Norske Skogs historie, sier Straume til NRK, og varsler at de ansatte vil forsøke å prøve saken for tingretten.

Forholdet mellom de to fabrikkene skal ha vært ett av hovedstridspunktene i kveldens møter.

Ifølge opplysninger NRK.no sitter inne med, skal i utgangspunktet 9 av medlemmene i bedriftsforsamlingen ha vært for nedleggelse, mens 9 var mot.

Leder av bedriftsforsamlingen, Ivar B. Korsbakken, fikk som forventet en avgjørende rolle i avstemningen med sin dobbeltstemme, og skal med den ha sørget for at Union nå altså blir nedlagt.

- Det er en tung beslutning, fordi det alltid vil dreie seg om arbeidsplasser, sa Korsbakken til NRK før møtet.