- Unios holdning bekrefter at Norge styrer mot luksusfellen

Frp slakter Unio-leder Anders Folkestads råd til regjeringen om å øke skattenivået, men får svar på tiltale.

SKATTELEI: Finanspolitisk talsmann i Frp, Ketil Solvik-Olsen, har lite til overs for forslag om økte skatter. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
SKATTELEI: Finanspolitisk talsmann i Frp, Ketil Solvik-Olsen, har lite til overs for forslag om økte skatter. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Skatterådet fra den nest største hovedorganisasjonen til den rødgrønne regjeringen, kommer få dager inn i valgåret 2013.

- Vi hører det fra våre medlemmer at de gjør det beste de kan, men at ressursene ikke strekker til i forhold til oppgaver og forventninger. Jeg synes de rødgrønne partiene bør kvitte seg med den tvangstrøya skatteløftet er, sa Folkestad til NRK tidligere i dag.

- Mot luksusfelle Forslaget ble imidlertid avslått av Ap-nestleder Helga Pedersen, som sier til kanalen at hun ønsker at regjeringen skal holde fast ved skatteløftet også inn i en ny periode.

Frp's finanspolitiske talsmann, Ketil Solvik-Olsen, har lite til overs for skatteforslaget:

- Unios holdning bekrefter at Norge styrer mot luksusfellen. Rødgrønne har økt utgiftene 404 milliarder kroner, men likevel er det ikke nok for Unio, sier Solvik-Olsen til Dagbladet.

Ifølge Solvik-Olsen er statens skatteinntekter er rekordhøye, i tillegg til at regjeringen har økt mange kostnader som ikke regnes som skatt.

- Slik som bompenger, eiendomsskatt og energiavgifter. Akademikerne fikk i fjor laget en rapport som viste potensialet for kostnadskutt ved å bedre effektiviteten i offentlige innkjøp. Det er en langt mer fornuftig tilnærming, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer