Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

United fikk fullstendig Claus

SOUTHAMPTON (Dagbladet): Southampton- Manchester United 1- 0. Etter to minutter gjorde Claus Lundekvam det han liker best som midtstopper. Han så et høl, satte fart i dybden og ble felt av Andy Cole 25 meter fra Uniteds mål. Frisparket endte med hjemmescoring, og etter det så du aldri Lundekvam på Uniteds banehalvdel. Men - der Solskjær og kompani prøvde å score var han hele tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RÅBRA: Til og med scoringsmaskinen hos United, Andy Cole, var sjanseløs mot forsvarsklippen Claus Lundekvam i går kveld.

Av MORTEN PEDERSEN

Claus Lundekvam kom tilbake etter tre uker med strekk i leggen og sørget for at Manchester United tapte for fjerde gang denne sesongen. På veien mot resultatet tok han ut alt kroppen hadde av krefter. Og derfor kastet han opp i pausen og måtte til legen da alt var over.

Totalt utslitt.

- Jeg har ikke vært med på en stund, bestemte meg for å gjøre en skikkelig innsats og så tok jeg ut alt, sier Claus Lundekvam. - Det var veldig plagsomt mot slutten, men heldigvis klarte jeg å fullføre. Og ser du på resultatet så er det verd magesmertene.

- Det å slå Manchester United er enormt.

Tredje på rad

Denne seieren - som Kevin Davies ordnet med håret etter drøye to minutter - var Southamptons tredje United-triumf på rad hjemme på The Dell.

- Jeg tok ikke sjansen på å bli den første manageren som tapte på noen år, sier årets sjef-utgave Dave Jones.

- Derfor handlet alt om å nekte United plass og jobbe dobbelt så hardt som vanlig.

Carlton Palmer jobbet for tre og får ti poeng på dagens spillerbørs. stor var denne hjemmeseieren i Southampton. Og for alt det Claus Lundekvam nektet Andy Cole, Ole Gunnar Solskjær, Ryan Giggs og Paul Scholes med alle tillate kroppsdeler, belønnes han med ni poeng.

Ifølge manager Dave Jones er det helt fortjent.

Lite å frykte

- Så lenge Teddy Sheringham ikke var med (ute med leggskade) var vi ikke så redde for United sentralt. Jeg mente Claus (Lundekvam) og Ken (Monkou) ikke ville få noen problemer med Solskjær og Cole. Og sjøl om Claus måtte gjøre noen desperate parader så følte jeg de hadde kontroll.

Inntil Solskjær sto dønn fri på ti meter - et halv minutt før slutt.

Sjansen han fikk var av den typen Ole Gunnar setter ti av ti ganger i søvne. Men - i går kveld var det ikke nok med drømmer. Og derfor var Southampton-keeper Paul Jones der med sin andre betydelige redning for kvelden.

Og nektet Solskjær både æren, gleden og det ene poenget.

- Vi gjør det vanskelig for oss sjøl og gledelig for alle som ikke liker at United ligger på tabeltoppen, sier Alex Ferguson. Underforstått: Den største jubelen i går - ved siden av at Southampton tok på seg danseskoa og gikk av hengslene - fant du i Liverpool og London. Og spesielt der oppe på Merseyside hvor hjemmelaget møter Newcastle i kveld.

God for VM-troppen

- Jeg følte vi hadde brukbar kontroll hele veien, sier Claus Lundekvam. Og: - For meg er det alltid artig å møte Ole Gunnar. Jeg var litt redd for farten hans før kampen, men slik det utviklet seg, hadde jeg ingen problemer i det hele tatt. Det virker faktisk som han har fått litt mer å dra på.

Claus Lundekvam vil ikke blande seg sjøl inn i VM-diskusjonen etter det solide comebacket. Det eneste han vil si er at han er god nok for troppen.

- At Henning (Berg) og Ronny (Johnsen) spiller for Norge når de er skadefrie er helt greit. De har vært gode over tid og er nok det beste paret Norge kan stille. Men når du snakker om troppen, så føler jeg at jeg fortjener en plass.
- Fortsetter det like bra som det har gått til nå så har jeg i hvert fall en sjanse.

I motsetning til Henning Berg, som er United-reserve på fjerde uka, har Claus Lundekvam tillit hos manageren. Det betyr at han spiller hver gang han er skadefri.

- Det er nok derfor det går så bra - fordi jeg har tillit. At jeg spiller hele tida kan også være en fordel for meg når VM-troppen skal tas ut, sier Claus Lundekvam.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!