BEDRE.  Flere amerikanske universitet forsøker å gjøre studentene sine mer attraktive på arbeidsmarkedet ved å gi dem bedre karakterer enn de egentlig skulle hatt.   Foto: REUTERS/Jason Reed/Scanpix
BEDRE. Flere amerikanske universitet forsøker å gjøre studentene sine mer attraktive på arbeidsmarkedet ved å gi dem bedre karakterer enn de egentlig skulle hatt. Foto: REUTERS/Jason Reed/ScanpixVis mer

Universitet blåser opp studentenes karakterer

Vil blåse gjøre dem mer attraktive på arbeidsmarkedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Neste måned vil alle jusstudentene ved Loyola Marymount University i Los Angeles få karakterene sine oppjustert. Den plutselige forbedringen kommer ikke som et resultat av hardere arbeid fra studentene; isteden er det universitet som har bestemt å gi dem alle bedre karakterer  

I likhet med det norske karaktersystemet, går også det amerikanske fra A til F. I USA er imidlertid hver bokstavkarakter gitt en tallverdi der en A tilsvarer fire poeng en B 3 poeng, osv. En person som har bare A?r på vitnemålet vil altså ha et gjennomsnitt på 4.0.

Og Loyola Marymount har valgt å gi alle studentene sine 0.333 poeng som en «bonus» som kommer oppå det gjennomsnittet de egentlig har, skriver The New York Times  

Finanskrise Universitet i Los Angeles er ikke det første amerikanske universitetet som vil hjelpe studentene sine på denne måten. De juridiske fakultetene ved toppuniversitetene Georgetown University og New York University har gjort det samme. Det har også flere andre universitet.  

Fianskrisa har gjort det vanskeligere for nyutdannede jurister å få jobb, og å gi studentene bedre karakterer enn de egentlig har er en måte for universitetene å prøve å hjelpe dem på.  

Usikkert Andre universitet, som Harvard, Yale og Stanford har en annen tilnærming til problemet. Der har de juridiske fakultetene gått helt bort fra bokstavkarakterene og bruker karakterene bestått ikke-bestått, med flere kategorier for bestått, istedenfor.

Dette gjør det vanskeligere for potensielle arbeidsgivere å skille mellom kandidatene og gjør dermed karakterene mindre viktige.

Det er imidlertid uklart om praksisen med å blåse opp karakterene faktisk hjelper studentene.

— Vi gjør hjemmeleksa vår og vi ser at alle snittkarakterene fra et bestemt universitet plutselig hopper opp sammenliknet med året før, vil vi merke oss det, sier rekrutteringsansvarlig hos advokatfirmaet Ropes & Gray, Helen Long.