Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Universitetet ba de kvinnelige studentene om å komme på avgangs­seremonien i «fin utringning»

Legger seg flate etter skrivet.

BEKLAGER: Det belgiske universitetet beklager på det sterkeste etter å ha lagt upassende føringer på hva de kvinnelige avgangselevene skal ha på seg på avslutningsseremonien. Foto: Mandatory Credit: Photo by REX/Shutterstock / NTB Scanpix
BEKLAGER: Det belgiske universitetet beklager på det sterkeste etter å ha lagt upassende føringer på hva de kvinnelige avgangselevene skal ha på seg på avslutningsseremonien. Foto: Mandatory Credit: Photo by REX/Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det belgiske universitetet Vrije Universiteit Brussel har havnet i hardt vær etter at de sendte ut et skriv til sine avgangselever på medisinstudiet. Det skriver britiske The Guardian.

Her kunne man lese at det «fra et estetisk synspunkt er ønskelig at unge kvinner har på seg kjole eller skjørt, og en fin utringning».

De mannlige avgangselevene ble anbefalt å trekke i dress.

Kraftige reaksjoner

Oppfordringen fra utdanningsinstitusjonen ble kort tid etter delt en rekke steder på Facebook, og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

- Er dette en spøk? Dette er medisinstudenter, og vi ber dem om å vise fram brystet sitt?, skriver en.

-Jeg kan forstå at det er ønskelig med kjole, men «fin kløft»? Du har en doktorgrad, men hvem bryr seg. Vis oss brystvortene dine, skriver en annen.

Beklager

Etter å ha fått oppmerksomhet både nasjonalt, og internasjonalt i den franske avisa Parisien, har universitetet gått ut og lagt seg paddeflate.

I unnskyldningen heter det:

«Det sier seg selv at instruksjonene knyttet til antrekkene for unge avgangselever er i strid med universitetets og fakultetets verdier».

- Mest sannsynlig en kvinne

Overfor belgiske RTL forklarer fakultetslederen Marco Schetgen at det dreier seg om en glipp, og ikke en spøk fra universitetets side.

Han påpeker også at meldingen etter alle solemerker er skrevet av en kvinne.

- Jeg har bekreftet at denne e-posten ble sendt fra sekretariatet vårt. Det er mest sannsynlig en kvinne som har skrevet det, da det bare er kvinner som jobber i sekretariatet, sier han.

Hele Norges coronakart