Universitetet brant under eksamen

Ærverdige City University i London begynte i går å brenne mens 70 studenter avla eksamen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var da 70 psykologistudenter var opptatt med å avlegge eksamen at brannen ble oppdaget.

- Brannalarmen gikk klokka 20.45 norsk tid, og det gikk fem minutter før de 70 psykologistudentene som tok eksamen ble evakuert, sier den norske studenten Kristoffer Rønneberg til Dagbladet.no.

Rønneberg bor like ved universitetet, og var vitne til brannens herjinger.

En av universitetets sikkerhetsvakter brukte først fem brannslokkingsapparat i forsøket på å kvele flammene, men ble slått tilbake av heten, skriver nettstedet This Is London.

Brannen spredte seg fort, og la noen av de historiske universitetsbygningene i Clerkenwell, London i ruiner. Ingen skal ha kommet til skade under brannen.

Det tok branmannskapene to timer å få brannen under kontroll. På den tiden hadde informatikkavdelingen og deler av administrasjonskontorene ved universitetet blitt ødelagt av brannen.

Flammene sto høyt opp over bygningene, og røyken kunne sees fra store deler av London. Med brannen ble hundre års universitetshistorie lagt i aske. Brannårsaken er ennå ikke kjent, men man utelukker ikke at brannen var påsatt.

  • Brannmannskaper har arbeidet med etterslukking gjennom hele natta for å sikre bygningene, skriver universitetet på sin hjemmeside.