Universitetet dropper Fornebu

Universitetet i Oslo vil ikke flytte sitt Institutt for informatikk til den planlagte it-parken på Fornebu, men bygger i stedet ut lokalene i Gaustadbekkdalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det Akademiske Kollegium vedtok tirsdag at Universitetet skal arbeide for å finansiere et tilbygg til Informatikkbygningen i Gaustadbekkdalen. Institutt for informatikk i mellomtiden skal få større plass innenfor de eksisterende lokaler.

Kollegiet understreker at Universitetet ønsker et godt og nært samarbeid med det fremtidige it- og kunnskapsenteret på Fornebu.

- Vi vil følge opp fra vår side aktiviteter som kan kobles til de it- og kunnskapsbedrifter som etablerer seg på Fornebu, samtidig som vi ser at det ligger store potensialer i samarbeidet med næringslivet også i Gaustadbekkdalen, sier rektor Lucy Smith.

Det har i flere år foregått en knoppskyting av nye it-bedrifter i Forskningsparken på Vinderen, hvor Norsk regnesentral og forskningsstiftelsen SINTEF har vært aktive medspillere, ifølge Smith. Hun påpeker det er etablert mer enn 6.000 arbeidsplasser i det vitenskapelige miljøene der, noe hun mener utgjør «landets fremste kunnskapslandskap».

Ericsson Norge kunngjorde mandag at heller ikke de blir med på flyttelasset til Fornebu. Selskapet har i stedet kjøpt en tomt i Asker, hvor det skal bygges bedriftslokaler på 25.000 kvadratmeter.

(NTB)