Universitetet dropper Fornebu

Universitetet i Oslo vil ikke flytte sitt Institutt for informatikk til den planlagte it-parken på Fornebu, men bygger i stedet ut lokalene i Gaustadbekkdalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det Akademiske Kollegium vedtok tirsdag at Universitetet skal arbeide for å finansiere et tilbygg til Informatikkbygningen i Gaustadbekkdalen. Institutt for informatikk i mellomtiden skal få større plass innenfor de eksisterende lokaler.

Kollegiet understreker at Universitetet ønsker et godt og nært samarbeid med det fremtidige it- og kunnskapsenteret på Fornebu.

- Vi vil følge opp fra vår side aktiviteter som kan kobles til de it- og kunnskapsbedrifter som etablerer seg på Fornebu, samtidig som vi ser at det ligger store potensialer i samarbeidet med næringslivet også i Gaustadbekkdalen, sier rektor Lucy Smith.

Det har i flere år foregått en knoppskyting av nye it-bedrifter i Forskningsparken på Vinderen, hvor Norsk regnesentral og forskningsstiftelsen SINTEF har vært aktive medspillere, ifølge Smith. Hun påpeker det er etablert mer enn 6.000 arbeidsplasser i det vitenskapelige miljøene der, noe hun mener utgjør «landets fremste kunnskapslandskap».

Ericsson Norge kunngjorde mandag at heller ikke de blir med på flyttelasset til Fornebu. Selskapet har i stedet kjøpt en tomt i Asker, hvor det skal bygges bedriftslokaler på 25.000 kvadratmeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer