GLIPP: Datatilsynet får inn flere avviksmeldinger fra Universitetet i Oslo (UiO) enn fra alle Norges utdanningsinstitusjoner til sammen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
GLIPP: Datatilsynet får inn flere avviksmeldinger fra Universitetet i Oslo (UiO) enn fra alle Norges utdanningsinstitusjoner til sammen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Universitetet i Oslo er versting på personvern

Flere glipper enn på alle andre utdanningsinstitusjoner til sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Datatilsynet får inn flere avviksmeldinger fra Universitetet i Oslo (UiO) enn fra alle Norges utdanningsinstitusjoner til sammen.

Universitetet i Oslo har i en årrekke vært en versting når det kommer til personvern. Nylig ble det oppdaget at UiO hadde publisert personnumrene til 959 studenter via mastergradsarkivet Duo.

- Det skjer flere personvern-glipper på UiO enn det gjør blant alle de andre utdanningsinstitusjonene til sammen, forteller direktør Ove Skåra i Datatilsynet til Universitas.

Etter et søk i saksbehandlingssystemet bekrefter han at det siden 2009 har forekommet 11 avviksmeldinger som gjelder publisering av sensitiv informasjon, fødsels- og personnumre tilhørende studenter ved UiO. Ved andre utdanningsinstitusjoner i Norge, har Datatilsynet kun registrert tre tilfeller i samme periode.

Skåra tror dette delvis kan forklares ved at UiO har et eget personvernombud og bedre rutiner på å melde fra.

- Mange andre institusjoner blir kanskje aldri klar over at de har feilpubliseringer, og unnlater i verste fall å melde fra til oss, forteller han.

Underdirektør Johannes Falk Paulsen ved UiO beklager feilen.

- Dette skal ikke skje. Så enkelt er det. Men det er utfordrende å sikre at alle ansatte besitter riktig kompetanse, og har riktig fokus til enhver tid i en så stor organisasjon som UiO, sier Paulsen.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram