Universitetet i Oslo på femteplass i Europa

Blant de beste på nettpublisering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Universitetet i Oslo kommer på en femteplass blant universitetene i Europa på en fersk rankingliste.  

Universitetet er dessuten nummer to i Norden på listen, bare slått av Universitetet i Helsingfors, skriver Uniforum.

I verdenssammenheng ligger Universitetet i Oslo på en 53. plass på rankinglisten til Webometrics. Sammenlignet med i fjor har Universitetet i Oslo gått opp én plass på Europa-liste, men har tapt sju plasser på oversikten over de beste universitetene i verden.

Nok en gang er det de amerikanske universitetene som topper listen. Det aller beste universitetet i verden er Massachusetts Institute of Technology, tett fulgt av Harvard, Stanford, og Berkeley-universitetet. Cambridge-universitetet og Swiss Federal Institute of Technology er best i Europa.

Rankinglisten til Webometrics er i stor grad basert på hvor synlige universitetene er på internett. Den legger mest vekt på antallet forskningsartikler som hvert universitet har tilgjengelig på nett.

Listen blir publisert av en spansk forskergruppe som er tilknyttet Spanias forskningsråd og informasjonssenter om forskning og utdanning. Forskerne mener webindikatorene mangler i andre rankinglister.

NTNU og Universitet i Bergen er på henholdsvis 15. og 24. plass på undersøkelsen, melder uniforum.

(NTB)

Universitetet i Oslo på femteplass i Europa
BEST PÅ NETT: UIO er blant de fem beste universitetene på nett ifølge spansk kåring. FOTO: TOM MARTINSEN/ DAGBLADET.
BEST PÅ NETT: UIO er blant de fem beste universitetene på nett ifølge spansk kåring. FOTO: TOM MARTINSEN/ DAGBLADET. Vis mer