ERSTATNING: Student får 375.000 kroner i erstatning fra Universitetet i Tromsø. Foto: Helge Hansen / SCANPIX
ERSTATNING: Student får 375.000 kroner i erstatning fra Universitetet i Tromsø. Foto: Helge Hansen / SCANPIXVis mer

Universitetet i Tromsø tilbyr student 375 000 kroner i erstatning

Universitetet i Tromsø tilbyr en student 375 000 kroner i erstatning etter at de regnet ut karaktersnittet hennes feil og snøt henne for en studieplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i 2014 at studenten søkte profesjonsstudiet i psykologi ved Universitetet i Tromsø (UiT) etter å ha avsluttet et årsstudium i samme fag. Det er et populært studium med mellom åtte og ti søkere per studieplass, og det er karakterene fra årsstudiet som avgjør om studenter kommer inn på profesjonsstudiet, skriver Forskerforum.

Studenten ble ikke tilbudt studieplass, og senere kom det fram at dette var fordi universitetet hadde gjort en feil da de regnet ut karaktersnittet hennes.

En A, som egentlig var verdt 20 studiepoeng, ble feilaktig vektet til 10 studiepoeng.

Studenten, som hadde begynt på privat videregående skole for å ta opp fag da feilen ble oppdaget, sendte derfor et erstatningskrav til UiT.

Hun ba om å få dekket semesteravgift og skolebøker ved privat videregående skole, utgifter i forbindelse med studielån, husleie og tilsvarende et års forventet inntekt som ferdigutdannet psykolog.

Nå har UiT tilbudt kvinnen en erstatning på 375 000 kroner for tabben de gjorde. UiT ber studenten om tilbakemelding på tilbudet innen 30. juni.

(NTB)