MØTTE PÅ JOBB: Intetanende om at politiet undersøker en bombeliknende gjenstand ved UiO og at en vekter ble skutt i området i natt, dro polske Szymon Przybylak (23) på jobb som vanlig i morges. Han ble bedt om å dra hjem igjen. Foto: LINE BRUSTAD
MØTTE PÅ JOBB: Intetanende om at politiet undersøker en bombeliknende gjenstand ved UiO og at en vekter ble skutt i området i natt, dro polske Szymon Przybylak (23) på jobb som vanlig i morges. Han ble bedt om å dra hjem igjen. Foto: LINE BRUSTADVis mer

Universitetsansatte kritiserer ledelsen for dårlig informasjon

- Jeg hadde ikke fått informasjon og møtte på jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Polske Szymon Przybylak (23) er praktikant ved Universitetet i Oslo (UiO) og holder til i  fysikkbygget på Blindern. Han jobber på laben med å utvikle en software.

Intetanende om at politiet allerede i sjutida startet sine undersøkelser av en bombeliknende gjenstand ved UiO og at en vekter ble skutt i området i natt, dro Przybylak på jobb som vanlig i morges.

- Jeg hadde ikke fått noen informasjon om nattas hendelse og møtte til jobb som vanlig. Her var det sperret av og mye politi, og jeg ble stående utenfor. Jeg fikk ingen informasjon om hvorfor bygget var avsperret. Først seinere fikk jeg høre om skytingen og den mulige bomba. Da ble jeg veldig overrasket, sier 23-åringen til Dagbladet.

- Poengløst De ansatte ved fysikk på UiO har nå fått beskjed om å ikke møte på jobb i dag.

- Jeg går også hjem nå. Det er poengløst å stå her og vente, sier Przybylak.

Flere universitetsansatte har via sosiale medier ytret misnøye over manglende informasjon om situasjonen fra universitetsledelsen. Dagbladet har også vært i kontakt med ansatte som klager på manglende informasjon.

Leder Ellen Dalen i Norsk tjenestemannslag (NTL) ved Universitetet i Oslo sier universitetsledelsen først klokka 09.54 kom med en informasjons-e-post til sine ansatte.

Flere timer etter at den omfattende politiaksjonen ble satt i gang.

- Så vidt jeg vet, er dette den første informasjonen ledelsen kommer med om situasjonen, så det stemmer trolig at informasjonen i dag tidlig har gått gjennom media, sier Dalen til Dagbladet.

I informasjonsskrivet som ble sendt de ansatte like før klokka ti, går det fram hvilke bygninger som er stengt, og de som har jobb i de aktuelle byggene blir bedt om å holde seg hjemme.

- Beklager - Vi skjønner at folk gjerne vil ha informasjon, og hvis ansatte ikke har fått tilstrekkelig informasjon, beklager vi det, sier prorektor Ragnhild Hennum ved UiO.

Hun understreker at ansatte på berørte institutter mottok skriftlig informasjon forut for e-posten som gikk ut til alle ansatte klokka 9.54.

- Ansatte som jobber i de aktuelle bygningene mottok informasjonse-post litt før klokka ni. Samtidig ble det lagt ut informasjon på Uios hjemmeside, sier Hennum.

Ansatte som møtte tidlig på jobb i dag fikk muntlig beskjed om å snu og dra hjem.

- Vi sto der fysisk ved politisperringene og informerte, sier Hennum.