- Unndro ti millioner i skatt

Økokrim tok i går ut tiltale mot to forretningsmenn fra Nord-Jæren. De skal ha unndratt over ti millioner kroner i skattbar inntekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to er tiltalt for grov skattesvik, økonomisk utroskap mot eget selskap og grove regnskapsovertredelser, skriver Stavanger Aftenblad.

De to tiltalte, en mann på 44 år og en mann på 57 år, er henholdsvis styreformann og daglig leder i et transportselskap. De skal i siste halvdel av 90-tallet ha gjemt unna inntekter på mer enn ti millioner kroner i utlandet.

Ifølge tiltalen har mennene sendt fiktive fakturaer til transportselskapet fra selskaper de eide i England, og skal på denne måten ha ført pengestrømmen fra Norge som kostnader i regnskapene til transportselskapet.

Ifølge førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim gikk pengene i realiteten videre fra England til de tiltaltes personlige bankkonti i skatteparadiset Gibraltar. De to mennene skal også ha gjemt unna en formue i utlandet i form av leiligheter, aksjer og bankinnskudd i Spania og Gibraltar.

Det var Rogaland fylkesskattekontor som i oktober i fjor anmeldte de to forretningsmennene til Økokrim. Fylkesskattekontoret fattet mistanke da det ble avdekket at de to eide selskaper i England uten aktiv drift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer