Unngå å tabbe deg ut på sommerfesten

Halvparten av oss mener nemlig at fulle kollegaer ødelegger festen for andre.

SOMMERFEST: Juni er tid for sommerfest på jobben - ofte med alkohol spandert av arbeidsgiver. Nye tall fra Helsedirektoratet viser at halvparten av oss mener at fulle kollegaer ødelegger festen. Bildet er kun et illustrasjonsfoto. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SOMMERFEST: Juni er tid for sommerfest på jobben - ofte med alkohol spandert av arbeidsgiver. Nye tall fra Helsedirektoratet viser at halvparten av oss mener at fulle kollegaer ødelegger festen. Bildet er kun et illustrasjonsfoto. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Juni er tid for sommerfest på jobben - ofte med alkohol spandert av arbeidsgiver. Nye tall fra Helsedirektoratet avdekker drikkemønsteret i norsk arbeidsliv.

Totalt 1048 personer svarte, hvorav 470 jobber i offentlig og 575 i privat sektor.

Undersøkelsen ble gjennomført tidligere i år av Ipsos MMI, på oppdrag fra Helsedirektoratet.

- Ubehagelige kollegaer Halvparten av de spurte mener alkohol gjør at kollegaer kan bli ubehagelige når de blir beruset, og hele 27 prosent sier noen drikker seg så fulle at de ødelegger hele festen.

Samtidig vil ikke folk gå så langt at de ønsker alkoholfrie fester. Kun 12 prosent i offentlig og ni prosent i privat sektor ønsker dette.

Anna Lund Bjørnsen (23) og Bjørn Erik Hox (31) nyter en kald øl på Peoples i Oslo, når Dagbladet spør om deres forhold til firmafester.

- Å arrangere sommerfester er jo det en fin måte å sette pris på de ansatte, men det er ikke utelukkende positivt at folk får drikke uhemmet med gratis alkohol, sier Hox.

Begge er enige om at de har opplevd sommerfester som tar helt av, og at ting har kommet ut av kontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer