Coronapass:

Unngå blemme

Dersom du ikke kontrollerer informasjonen din, kan coronapasset være ugyldig den dagen du trenger det, advarer assisterende direktør Gun Peggy Knudsen ved FHI.

CORONAPASS: Fra og med iverksettelsen av trinn tre av regjeringens gjenåpningsplan, åpnes det for innelandsbruk av coronapasset. Foto: Heiko Junge / NTB
CORONAPASS: Fra og med iverksettelsen av trinn tre av regjeringens gjenåpningsplan, åpnes det for innelandsbruk av coronapasset. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag kunngjorde helseminister Bent Høie (H) at regjeringen har besluttet at når innenlandsbruk av coronapasset innføres i Norge, vil man blant annet kunne benytte det på større arrangementer og cruisereiser.

Men for å unngå blemme, bør du kontrollere opplysningene, advarer Folkehelseinstituttet (FHI).

- Dersom man ikke kontrollerer at informasjonen er riktig før man har bruk for coronasertifikatet, kan det jo føre til at man ikke har et gyldig sertifikat når man trenger det. Derfor er det veldig viktig at dem som planlegger å bruke sertifikatet går inn og sjekker opplysningene sine, og sørger for at alt er i orden, sier assisterende direktør Gun Peggy Knudsen ved FHI til Dagbladet.

Korrigering

Opplysningene kan sjekkes på helsenorge.no, og det er kommunene som har ansvar for å hjelpe sine innbyggere med eventuelle feilregistreringer eller mangler.

FHI har oppfordret folk til å sjekke opplysningene sine en rekke ganger den siste måneden. Dette fordi det har blitt oppdaget feilregistreringer og mangelfulle opplysninger i Nasjonalt vaksinasjonsregister (SYSVAK). Det kan blant annet være feilregistreringer knyttet til vaksinasjon, gjennomgått covid-19-infeksjon eller testresultater som kan medføre ugyldig coronapass.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.