UNNGÅ FOLKEMENGDER:  Den norske ambassaden i Thailand råder nordmenn som befinner seg i landet om å unngå folkemengder etter militærkuppet i landet. Foto: Sakchai Lalit/AP
UNNGÅ FOLKEMENGDER: Den norske ambassaden i Thailand råder nordmenn som befinner seg i landet om å unngå folkemengder etter militærkuppet i landet. Foto: Sakchai Lalit/APVis mer

- Unngå folkemengder, råder den norske ambassaden

Militæret i Thailand innfører portforbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Militæret i Thailand innfører portforbud i hele landet fra klokka 22 om kvelden til 05 om morgenen, opplyser en talsmann for hæren som tidligere i dag kunngjorde militærkupp.

Den norske ambassaden i Bangkok sier situasjonen i byen er rolig, men oppfordrer folk til å unngå folkemengder og demonstrasjoner.

Sikkerhetsinfo Ambassaden la ut oppdatert sikkerhetsinformasjon på nettet da hæren innførte unntakstilstand tidligere denne uka. Informasjonen er oppdatert i dag etter at hæren proklamerte kupp i landet.

Offentlig transport fungerer fortsatt som normalt i den thailandske hovedstaden, og de internasjonale flyplassene har ikke vært berørt. Ambassaden minner om at det tidligere har vært skyteepisoder og bombeeksplosjoner med skadde og drepte i forbindelse med demonstrasjoner.

«Av sikkerhetshensyn bør man holde seg unna store folkeansamlinger og områder der det pågår eller er varslet demonstrasjoner, både på dagtid og etter mørkets frembrudd. Dette gjelder også bevegelige demonstrasjonstog», er anbefalingen på ambassadens nettsider.

Reiseråd I tillegg oppfordres nordmenn i Thailand til å vise aktsomhet, rette seg etter lokale myndigheters anvisninger og holde seg oppdatert via lokale medier.

Utenriksdepartementet har foreløpig ikke oppdatert sitt offisielle reiseråd, som fraråder reise eller opphold som ikke er strengt nødvendig i de sørlige provinsene Pattani, Yala, Narathiwat og Songkhla i Thailand.

Følger utviklingen Reiseselskapet Apollo følger også situasjonen i Thailand nøye.

- Det er jo først og fremst fra høsten og utover i vintersesongen folk flest reiser til Thailand, forklarer informasjonssjef Helen Begby i Apollo til NTB. Likevel følger selskapet med på utviklingen i det sørøstasiatiske landet hvor hæren kunngjorde et kupp i dag.

- Vi følger med både lokalt og via utenriksdepartementet, og skulle det skje noe som gjør at vi må endre vårt program, vil vi ta kontakt med alle berørte, sier Begby.

Kan avbestille Det inkluderer tilbud om avbestilling og ombestilling for dem som trenger det dersom UD kommer med reiseråd som fraråder folk å dra til Thailand.

Hun påpeker at turistnæringen tidligere har blitt skånet for politisk uro i landet, uten at hun med det kan si noe om hva som vil skje med turismen denne gangen. (NTB)