Coronaviruset

- Unngå kyssing og oralsex

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier digitale løsninger kan være en fin måte å bli kjent under pandemien - men advarer mot å eksponere seg på nett.

CORONAVIRUSET: På verdensbasis er det omkring 100 ulike kandidater som jobber med å ferdigstille en vaksine. Reporter: Celina Morken. Video: KameraOne / NTB Scanix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.23% Første dose: 78.96%

I april skrev Dagbladet at helsedirektør Bjørn Guldvog åpnet for at Helsedirektoratet kunne komme med særskilte råd knyttet til sex, coronaviruset og smittevern.

- Alle bør tenke gjennom at det å ha sex er en form for nærkontakt som kan bidra til smittespredning. Derfor er det spesielt viktig å unngå sex når du er syk, og eventuelt med nye partnere når du er i karantene, sa Guldvog til Dagbladet den gangen.

Kort tid etter gikk Helsedirektoratet ut med nettopp slike råd på helsenorge.no, som en del av artikkelen «Råd for koronahverdagen».

- Naturlig og ønskelig

Her kan man blant annet lese at sex med fast partner er helt trygt så lenge begge er friske.

Man kan også lese at onani ikke medfører økt smitterisiko. Et av rådene lyder: «Nyt deg selv og egen kropp. Du er selv din tryggeste seksualpartner - onani vil ikke spre coronavirus. Vask sexleketøy godt både før og etter».

Dersom du er syk med luftveissymptomer anbefales det å «holde avstand også til de nærmeste» - og unngå sex.

- Naturligvis forventer vi - og tenker at det er både naturlig og ønskelig - at folk lever som de ellers gjør når det gjelder sexlivet. Nyt sex med en fast partner, men ikke ha sex når du er syk, sier helsedirektør Bjørn Guldvog til Dagbladet etter regjeringens faste pressekonferanse onsdag 27. mai.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer